Sürdürülebilirlik, Geleceğin Anahtarı Olacak

Sabancı Üniversitesi’nin düzenlediği “Şirketlerin Sürdürülebilirlik Uygulamaları ve Yarının Liderleri” adlı panelde, dünyanın geleceği için “sürdürülebilirlik” kavramının önemine dikkat çekildi.

Panelde Migros, Sabancı Holding, Ford Otosan ve Garanti BBVA’dan konuşmacılar yer aldı. Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Avustralya’nın Türkiye Büyükelçisi HE. Miles Armitage, ‘Avustralya Büyükelçiliği olarak, daha eşitlikçi ve sürdürülebilir topluluklar için cinsiyet eşitliği ve sorumlu çevre uygulamalarının yaygınlaştırılması yoluyla iş dünyasının gelecekteki liderlerine ilham vermeyi amaçlayan bu projeyi desteklemekten gurur duymaktayız.‘ dedi. Panel öncesinde CDP Türkiye Ülke Programları Yöneticisi Mirhan Köroğlu Göğüş Türkiye’nin faaliyetleri ve raporları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Ardından Yüzde 30 Kulübü Türkiye Koordinatörü Cemile Avşar, Bağımsız Direktörler Projesi, yüzde 30 Kulübü ve 2023 Türkiye’de Kadın Direktörler Raporu sonuçlarına değindi. Panel öncesi söz alan Projeler Yöneticisi ve BADV Koordinatörü Esen Özdemir, ‘İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi‘ kapsamında bilgiler verdi.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü Atacan Bertay , sürdürülebilirlik alanında önemli adımlar attıklarını belirterek, doğa ve iklim değişikliği, cinsiyet eşitliği ve ev içi şiddetle mücadeleye odaklandıklarını vurguladı. Özel sektör, kamu ve sivil toplumla iş birlikleri kurarak çevresel ve sosyal sürdürülebilirliği ele aldıklarını ifade etti. Etkinlikte, özel sektör temsilcilerinin deneyimlerini paylaşacakları ve yeni projeleri tartışacakları bir platform oluşturacaklarını söyledi. Sürdürülebilirlikte ilerlemenin güçlü insan kaynağı ve veri odaklı yönetimle mümkün olduğuna inandıklarını belirterek, Türkiye’deki sürdürülebilirlik çalışmalarına yön vermeyi ve öncülüklerini sürdürmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan “Şirketlerin Sürdürülebilirlik Uygulamaları ve Yarının Liderleri” başlıklı panelde söz alan konuşmacılar, şirketlerinin sürdürülebilirlik politikalarını ve uygulamalarını paylaştılar. Gerçek hayattan örneklerle desteklenen sunumlarında, sürdürülebilirlik alanında nasıl etkinlik sağlandığını ve kariyer başlangıcındaki öğrencilere yönelik önerileri aktardılar. Etkinlik, SUNUM Proje Geliştirme Sorumlusu Dilek Beteş’in LignoNANO Platformu sunumuyla sona erdi, konu “Sürdürülebilir Döngüsel Ekonomi için Katma Değerli İleri Nanoteknolojik Malzemeler ve Sistemler” olarak ele alındı.