Sürdürülebilirlik Challenge’da 7 Startup Buluştu

Otokoç Otomotiv ve Plug and Play ile düzenlenen ‘Sustainability Innovation Challenge’ DemoDay’de sürdürülebilirlik alanında çözümler geliştiren 7 startup buluştu.

Otokoç Otomotiv’in açıklamasına göre, Koç Holding, Koç Topluluğu şirketleri ve Türkiye’nin bazı şirketlerinin yenilik ve sürdürülebilirlik liderlerinin katıldığı DemoDay’de Novocycle, Blueit, Apollo, Mobix, iCarbon, Turkishe ve Climateware girişimleri, Otokoç Otomotiv’e özel hazırladıkları değer önerisi ve işbirliği modellerini sundular.

DemoDay’de, ‘Su Yönetimi’, ‘Karbon Yönetimi’, ‘Batarya Geri Dönüşüm Çözümleri’, ‘Enerji Yönetimi’ ve ‘Fırsat Eşitliği’ gibi konular ele alındı. Startuplar, teknolojik yetkinlikleri, odak alanları ve Otokoç Otomotiv ile uyumlarına göre değerlendirildi.

Otokoç Otomotiv Lideri İnan Ekici, ‘DemoDay’de sürdürülebilirlik sadece temamız olmakla sınırlı kalmadı, tüm etkinliğin uçtan uca sürdürülebilir olmasına özen gösterdik. Ekosistemde yer alan, sürdürülebilirliği ortak hedef olarak benimseyen birçok önemli paydaşla bir araya gelmek bizim için son derece değerli. Otokoç Otomotiv olarak sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğiz.’

Otokoç Otomotiv, ‘Sustainability Innovation Challenge’ programıyla dünya çapında mobilite hizmet sağlayıcıları arasında lider konuma gelmeyi amaçlıyor.