Spotify, Kurum İçi Reklam Ajansı Kurdu

Spotify, reklamcılık alanında büyük bir adım atarak Creative Lab adını verdiği ilk kurum içi reklam ajansını faaliyete geçirdi. Bu yeni girişim, Spotify’ın ses akışı platformunun benzersiz güçlerinden yararlanan özel pazarlama kampanyaları oluşturmak için markalar ve ajanslarla iş birliği yapacak.

Creative Lab, ABD, Hindistan ve başlıca Avrupa bölgeleri dahil olmak üzere 11 pazarda uzmanlardan oluşan özel bir ekip sunacak. Bu bölgesel ekipler, markalara yerelleştirilmiş içgörüler sağlayarak atölye çalışmaları, beyin fırtınası oturumları ve ısmarlama yaratıcı geliştirme yoluyla kampanyalar geliştirecek.

Platform, 615 milyonluk devasa bir kullanıcı tabanına sahip ve dinleyiciler uygulamada günde ortalama 2,4 saat geçiriyor. Spotify’ın Küresel Satış Müdürü Brian Berner, “Uygulama benzersiz çünkü dinleyicilere gün boyunca çeşitli temas noktalarında ulaşıyorsunuz. Kullanıcıların aşırı bilgi bombardımanına tutulduğu diğer platformların aksine, dinleyicilerle bire bir iletişim kuruluyor ve mesajlara açık oluyorlar” dedi.

Reklamlar, şu anda toplam gelirinin premium abonelik katmanına kıyasla daha küçük bir bölümünü temsil etse de şirket, reklam fiyatlandırmasındaki artış ve içerik kütüphanesinin müziğin ötesinde genişlemeye devam etmesi sayesinde reklam destekli sektörde hızlı bir büyümeye tanık oluyor.