Sosyal Medya için Her Şey Bir Arada: Stockimg AI

Stockimg AI, yapay zeka kullanarak saniyeler içinde sosyal medya gönderileri, çeşitli kategorilerde görseller ve videolar üretmenizi sağlayan bir sosyal medya yönetim ve tasarım aracıdır. Bu araç, üretilen içerikleri otomatik olarak sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanıza da imkan tanır.

Ocak 2023’te kullanıcılara açılan Stockimg AI, Buğrahan Zeki Kadak, Aşkın Temel ve Ahmad Bassime isimli üç üniversite öğrencisi tarafından kuruldu. Girişimin melek yatırımcısı İsmail Berhan Perincekli’dir. Kadak, Stockimg AI’ın görsel tarafında kendi yapay zeka modellerini kullandıklarını ve kendi API’larının bulunduğunu belirtiyor.

İlk versiyonu 2 ayda geliştiren ekip, 1 milyon kullanıcıya ulaştı. Son geliştirdikleri Social modülü ile katman katman tasarımlar ve Reels/TikTok videolarını saniyeler içinde oluşturabilen sistem sayesinde rakiplerinden ayrıştıklarını vurguluyorlar. Ücretsiz sürümde Reels ve TikTok gönderilerinin kullanıma kapalı olduğunu belirtmekte fayda var.

Özellikler ve Kullanım Alanları

Stockimg AI’ın sunduğu arayüzde, istemler aracılığıyla logo, görseller ve ürün yerleştirmeleri oluşturabilirsiniz. Ayrıca, görsel yükleyerek avatar oluşturma imkanı da sunuluyor. Platformda yer alan yapay zeka sohbet sekmesi ile ChatChit AI ürününü kullanarak ChatGPT ile WhatsApp üzerinden kolayca sohbet edebilirsiniz. Bu özellik abonelere sunulmaktadır.

Finansal Veriler ve Kullanıcı Profili

Stockimg AI, aylık ve yıllık planları ile şimdiye kadar 600 bin dolarlık gelir elde etti. 15. gününden itibaren kârlılığa ulaşan girişim, neredeyse yarı yarıya kârlılığa sahip. Müşterilerinin yaklaşık %40’ı ABD’den ve %20’si Avrupa’dan gelmektedir. 2,5 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olan Stockimg AI, dünyanın en çok ziyaret edilen 200 yapay zeka aracı listesinde yer alıyor.

Girişimi diğer yapay zeka araçlarından ayıran en büyük özelliği, sosyal medya gönderilerini katman katman üretip planlamanızı sağlamasıdır.

Yatırım ve Ödüller

Stockimg AI, ilk ayında family&friends melek yatırım aldı. 212, 500, a16z gibi büyük şirketlerden yatırım teklifleri aldı ve YC ile mülakat aşamasına kadar geldi. Ancak, şimdiye kadar aldıkları en büyük değerleme olan 3,5 milyon dolara rağmen, hiçbirinden yatırım almayarak kendi kârları ile ilerlemeyi tercih ettiler. Social modülü ile B2B tarafta yol katederek önümüzdeki dönemde bir yatırım turuna çıkmayı hedefliyorlar.

Girişim, Webrazzi ve LEAP Investment iş birliği ile hayata geçirilen “AI Future Leaders Fellowship” programında ve Meta & Hello Tomorrow Türkiye & Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi iş birliğinde düzenlenen “BAŞLAT LLM” Etki programında yer alıyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı GİV Girişimcilik ödülü, Teknofest 2.’lik ödülü ve AIPA Turkey yılın girişimcilik ödülü gibi ödüllere sahiptir.

Gelir Modeli ve Hedefler

Girişim, B2C müşterileri için sabit aylık ve yıllık planlar sunmaktadır. B2B tarafında ise kurumsal paketler ile ilerleniyor. Stockimg AI’ın en düşük paketi 19 dolar olup, bu paket ile 1 aylık sosyal medya paylaşımlarınızı üretebilir ve sınırsız görsel üretme hakkına sahip olabilirsiniz.

Girişim, önümüzdeki dönemde Social modülünü öne çıkararak B2B tarafa yoğunlaşmayı ve halihazırda müşterisi olan büyük kurumsal firma çalışanlarının kurumlarının sosyal medyalarını Stockimg AI’a emanet etmelerini sağlamayı hedefliyor.