Sony ve Honda’dan Elektrikli Araç: Afeela

Sony ve Honda’nın ortak girişimi Afeela, 2026’da piyasaya çıkacak ilk elektrikli sedan modeliyle otomobil sektöründe yeni bir dönem başlatıyor.

Japon teknoloji devi Sony ve otomotiv devi Honda, elektrikli araç pazarında önemli bir iş birliğine imza attı. Ortaklıklarının ürünü olan Afeela markasının ilk elektrikli aracı, sedan formunda 2026 yılında piyasaya sürülecek. Aynı yıl, Honda’nın 0 Serisi elektrikli aracı da yollara çıkacak. Her iki model, aynı altyapıyı paylaşarak maliyetleri düşürmeyi ve geliştirme süreçlerini hızlandırmayı hedefliyor.

Afeela Sedan Modeli

Afeela imzalı sedan model, CES 2024 kapsamında üretime oldukça yakın haliyle tanıtıldı. Bir PlayStation kontrolcüsü ile uzaktan kontrol edilen araç, birçok pazarda satışa sunulacak. Teknolojik özellikleriyle dikkat çeken araç, toplam 483 beygir güç üreten iki elektrik motoruna ve 91 kWh lityum-iyon bataryaya sahip. Çift motor sayesinde dört teker çekiş sunan Afeela, yarım yapılı direksiyon simidi ve Epic Games desteğiyle hazırlanan modern bir ara yüze sahip yatay formlu devasa bir ekran taşıyor.

Sony ve Honda’nın iş birliği, elektrikli araç pazarında büyük bir yenilik dalgası yaratıyor. Afeela ve 0 Serisi modelleri, yenilikçi teknolojileri ve güçlü performansları ile dikkat çekiyor. Bu ortaklık, otomotiv sektörünün geleceğine yapılan büyük yatırımların bir örneği olarak öne çıkıyor.