Sohbet Robotları Kişiye Özel Hale Getiriliyor

Meta, içerik üreticilerini çekmek ve yapay zekâyı tüketici ürünlerine entegre etmek amacıyla kullanıcıların profilleri için özel yapay zekâ sohbet robotları oluşturmasına olanak tanıyan AI Studio’yu tanıttı.

Meta Platforms (META), AI Studio olarak bilinen yeni bir özellik tanıttı. Bu özellik, profesyonel hesaplara sahip içerik üreticilerinin kişiselleştirilmiş bir yapay zekâ sohbet robotu geliştirmesine olanak tanıyor. Bu sohbet robotları, hayranlardan veya takipçilerden gelen soruları yanıtlayabilecek ve “kullanıcıların bir uzantısı” olarak hizmet verecek. Kullanıcılar, botlarına hangi tür sorulara yanıt vermesi ve hangi konulardan kaçınması gerektiği konusunda rehberlik edebilecekler.

Llama 3.1 ile Güçlendirilen AI Studio

Meta’nın blog yazısında, “Llama 3.1 ile oluşturulan AI Studio, herkesin yapay zekâ karakterleri oluşturmasına ve keşfetmesini sağlayacak. İçerik üreticilerinin kendilerinin bir uzantısı olarak daha fazla hayrana ulaşmak için bir yapay zekâ inşa etmelerine olanak tanıyacak.” denildi. Daha geniş Instagram kullanıcı tabanı da profilleri için temalı sohbet robotları oluşturma şansına sahip olacak. Bu robotlar, kullanıcılara yemek yapmayı öğretebilecek veya sosyal medya gönderileri için başlıklar yazabilecek.

Mark Zuckerberg’in Açıklamaları

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Denver’daki ACM SIGGRAPH konferansında Nvidia (NVDA) CEO’su Jensen Huang ile birlikte AI Studio hakkında konuştu. Zuckerberg, pazarda tek bir yapay zekâ modelinin hakim olacağına inanmadıklarını, bu yüzden Meta’nın kullanıcıları kendi ajanlarını yaratmaya teşvik etmeyi amaçladığını söyledi. Bu ajanlar, içerik yönetimi, müşteri etkileşimi, satış işlemleri ve müşteri desteği sağlama yeteneğine sahip olacak.

Zuckerberg, “Bu, neredeyse bir sanat eseri veya ortaya koyduğunuz bir içerik gibi çok yaratıcı bir çaba.” diyerek, içerik üreticilerinin ve hayranlarının zaman kısıtlamaları nedeniyle sınırlı olduğunu belirtti. Bu yapay zekâ sohbet robotlarının, bir içerik üreticisinin kişiliği üzerine eğitildiğini ve en iyi alternatif olduğunu vurguladı.

Nvidia CEO’su Jensen Huang da bu gelişmeden etkilendiğini belirterek, “Gelecekte her restoran, her web sitesi muhtemelen bu yapay zekâlara sahip olacak” dedi.