Škoda’dan Sürdürülebilirlik ve Geri Dönüşüm Planı

Auto-Škoda, sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm misyonlarına katkı sağlamak amacıyla sanatçı Deniz Sağdıç ile bir araya geldi. 13-24 Eylül tarihleri arasında Galataport Deneyim Merkezi‘nde sanatseverlerle buluşacak olan sergide, Škoda’nın kullanılmayan kurumsal ürünlerinden yapılan eserler sergileniyor. Bu çalışmalar, geri dönüşüm ve ileri dönüşüm kavramlarının yalnızca belirli ürünlerle sınırlı olmadığını ve çok daha geniş bir kapsamı olduğunu gözler önüne seriyor.

Škoda Türkiye Genel Müdürü Zafer Başar, otomotiv sektöründe sürdürülebilirliğin önemini vurgulayarak, “Elektrikli araçlar, otomotiv endüstrisinin daha sürdürülebilir olmasında büyük bir rol oynuyor. Ancak çevreci ürünlerin yanında, kurumların ve bireylerin de sürdürülebilirlik konusunda sorumluluk alması gerekiyor,” dedi. Başar, bu proje ile kurumsal dokümanların yeniden değerlendirildiğini ve farkındalık yaratıldığını belirtti.

Deniz Sağdıç’tan Sürdürülebilir Sanatın Gücü

Sanatçı Deniz Sağdıç, Yüce Auto-Škoda ile gerçekleştirdiği iş birliğinde, markanın 130 yıllık geçmişinden ilham aldığını belirtti. Škoda’nın ilk modellerinden günümüz elektrikli araçlarına uzanan bu yolculuğu, broşür, tente, afiş ve karton gibi materyallerle hazırladığı eserlerle görselleştirdi. Sağdıç, “Asıl amacım gelecek nesillere daha temiz ve güzel bir dünya bırakmak” diyerek, projeye duyduğu minnettarlığı dile getirdi.

“Škoda Sanata Dönüşüm Serisi” Sanatseverlerle Buluşuyor

Škoda’nın kurumsal atıklarıyla hazırlanan “Škoda Sanata Dönüşüm Serisi”, sanatseverlerin beğenisine sunulurken, geri dönüşümün yaratıcı bir şekilde sanata nasıl dönüştürülebileceğini gözler önüne seriyor. Sergi, Galataport Deneyim Merkezi’nde 13-24 Eylül tarihlerinde ziyaret edilebilecek.