Şişecam, AR-GE Bütçesinin %63,5’ini Sürdürülebilirliğe Ayırdı

Şişecam, 2023’te AR-GE projelerine harcadığı 275 milyon liranın %63,5’ini sürdürülebilirlik projelerine ayırdığını açıkladı.

Şişecam, 2023 sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. Şirket, 2030 CareforNext stratejisi çerçevesinde ‘Gezegeni Koru’, ‘Toplumu Güçlendir’ ve ‘Yaşamı Dönüştür’ projeleriyle hedeflerine yönelik somut adımlar attı.

Geçen yıl çevre harcamalarını toplam 387 milyon lira olarak belirleyen şirket, birim üretim başına su tüketimini 2020’ye göre %25 azalttı. Ayrıca, Türkiye ve İtalya’daki güneş enerjisi yatırımlarıyla yenilenebilir enerji kurulu gücünü 10 megavata çıkardı.

Şişecam, 2023’te AR-GE projelerine yaptığı 275 milyon liranın %63,5’ini sürdürülebilirlik projelerine ayırdı. Sürdürülebilir ürünlerin ciromuzdaki payı ise %16,2 oldu. Şirketin toplam satın alma bütçesinde yerel tedarik oranı %79,1, yerel tedarik edilen hammadde oranı ise %86 oldu. Ayrıca, kadın çalışan oranı %25’e çıkarılacak.

Sürdürülebilirlik çalışmalarını teknolojiyle destekleyen Şişecam, Bursa, Eskişehir ve Mersin fabrikalarında üretim hattı çalışanlarına yönelik sanal gerçeklik projesi başlattı ve yerinde eğitimler düzenledi.

Cam sektörünün enerji yoğunluğunu dikkate alan şirket, geçen yıl başlattığı düşük karbonlu yol haritası çerçevesinde, 2050 karbon nötr vizyonuna uyumlu teknoloji alternatiflerini belirlemeyi ve bölgesel önceliklendirmeyi hedefliyor.

Daha eşitlikçi ve paylaşımcı bir dünya için toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen Şişecam’ın halihazırda 5.671 kadın çalışanı bulunuyor. Şirket, geçen yıl %23,6 olan kadın çalışan oranını CareforNext stratejisi kapsamında en az %25’e çıkarmayı hedefliyor.