Şirketlerin %65’i Yapay Zekâ Kullanıyor

Yapay zekânın kaydettiği gelişim, iş dünyasında köklü bir devrimi işaret ediyor. Son dönemde teknolojiyi kültürlerinin bir parçası haline getiren şirketler, yapay zekâ ve otomasyon teknolojilerini kullanarak hem iş süreçlerini optimize ediyor hem de satış-pazarlamadan insan kaynaklarına kadar tüm alanlarda fark yaratıyor.

Kolay İK, yapay zekânın şirketler ve çalışanlara etkileri üzerine bir anket gerçekleştirdi. Başta teknoloji-yazılım, danışmanlık, sağlık ve otomotiv olmak üzere farklı sektörlerden 500’e yakın çalışanın katıldığı anket, şirketlerde yapay zekâ kullanımında artış olduğunu ortaya koydu.

Ankete göre şirketlerin yüzde 65’i yapay zekâ ve otomasyon teknolojilerini aktif olarak kullanırken yüzde 18’inin bu yönde bir planlaması bulunmuyor. Kalan yüzde 17’lik kesim ise pilot projeler üzerinde çalışıyor veya gelecekte yapay zekâyı kullanmayı planlıyor.

Yapay zekâ sırasıyla en çok yazılım, insan kaynakları, müşteri memnuniyeti ve pazarlama faaliyetlerinde tercih ediliyor. İş süreçlerinde yapay zekâ kullanmayan şirketlerin gerekçeleri ise yatırım maliyeti, bu alandaki nitelikli istihdam eksikliği ve kendi sektörleri için fayda sağlamayacağı düşüncesi şeklinde sıralanıyor.