Sınır Ötesi E-Ticaret Ağı Büyüyor

Dünya genelinde sınır ötesi e-ticaret pazarı hızla büyümeye devam ediyor ve 2030 yılına kadar 7,9 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. DHL eCommerce tarafından yayımlanan Sınır Ötesi Alışveriş Raporu, dünya çapında online alışveriş yapanların yarısından fazlasının diğer ülkelerdeki online satış kanallarını tercih ettiğini gösteriyor. Türkiye’de ise online alışveriş yapanların %15’i haftada en az bir kez yurt dışından ürün satın alıyor.

Türkiye’de Online Alışveriş

Rapora göre, Türkiye’de online alışveriş yapan kullanıcıların önemli bir bölümü düzenli olarak yurt dışından alışveriş yapmayı tercih ediyor. Avrupa genelinde bu oranlar incelendiğinde, Birleşik Krallık’ta %26, Fransa’da %12, Türkiye’de ise %15 oranında online alışveriş yapanlar haftada en az bir kez yurt dışından ürün satın alıyor. Hindistan ise %38 oranla sınır ötesi alışverişlerde dünya genelinde lider konumda.

Dünya Genelinde Sınır Ötesi Alışveriş Tercihleri

Dünya genelinde online alışveriş yapanların ilk tercihi %57 oranında Çin olurken, ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen ürünlere de yoğun talep var. ABD’den alışveriş yapanların oranı %37, Almanya’yı tercih edenlerin oranı %23 ve Birleşik Krallık için bu oran %21 olarak öne çıkıyor.

Avrupalı tüketiciler komşu ülkelerden de alışveriş yapmayı tercih ediyor. Özellikle Almanya (%34), Birleşik Krallık (%16) ve Fransa (%9) Avrupalı tüketicilerin sıkça tercih ettiği ülkeler arasında. Türkiye ise bu sıralamada %2 ile yer alıyor.

MNG Kargo’dan Sınır Ötesi E-İhracat Desteği

Küresel e-ticaretin sunduğu fırsatları değerlendirmek isteyen işletmeler için MNG Kargo, yurt dışına açılmak isteyen müşterilerine sunduğu yeni hizmetleriyle dikkat çekiyor. DHL Group çatısı altında faaliyet gösteren MNG Kargo, DHL Global Forwarding ile iş birliği yaparak, İngiltere, ABD ve Avrupa pazarlarına avantajlı fiyatlar ve hızlı teslimat seçenekleri sunuyor.

Bu hizmet ile Türkiye’den yapılan e-ticaret satışları, Avrupa’ya 5-7 gün, Amerika’ya ise 8-10 gün içerisinde teslim ediliyor. Ayrıca, express hizmet sayesinde daha hızlı teslimat seçenekleri de mevcut. Orta Doğu ve Afrika ülkelerine yönelik genişleme planları da şirketin gündeminde yer alıyor.