Sektör Gücü Makina Hangar’da Buluşuyor

Makina Hangar Müdürü Özgür Arslan, sektörü bir araya getiren yeni mühendislik ve teknoloji merkezi Makina Hangar’daki son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

MMO İstanbul Şubesi Müdür Yardımcısı ve Makina Hangar Müdürü Arslan, şubat ayında açılışı yapılan Makina Hangar’ın yeni iş birlikleri ve sektörel etkinliklere ev sahipliği yapma hedefleri üzerinde durdu.

Sektör Derneklerinin Etkinlik Durağı

Özgür Arslan, son dönemde farklı sektörlerden birçok dernek ile iş birliği yapıldığını belirtti. “Makina Hangar, bir mühendislik ve teknoloji merkezi olarak şubat ayında açıldı ve ek binaların inşası sürüyor. AYSAD ile birlikte asansör ve yürüyen merdiven eğitim merkezi kuruyoruz. AKDER ile akışkan gücü ve hidrolik pnömatik eğitim merkezi ve müzesi inşa ediyoruz. Binanın faaliyetleri aktif olarak devam ediyor. AYSAD, TÜYAK, İZODER, BTMD, İSKAV, TMD gibi birçok sektör derneği etkinliklerini burada gerçekleştiriyor. ENOSAD da Makina Hangar bünyesinde birçok etkinlik yaptı ve yapmaya devam ediyor,” dedi.

MAKFED Üyeleriyle Protokoller İmzalandı

Arslan, MAKFED bünyesindeki sektör derneklerinin de Makina Hangar’da yer almaya başlayacağını duyurdu. “MAKFED, 33 derneği temsilen MAKFED Hub’ı oluşturuyor ve bazıları eğitim merkezlerini ve ofislerini hangara taşımak için protokoller imzaladı. AYSAD, AKDER, ENOSAD, KBSB burada yer alacak derneklerden bazıları. Bu yıl ilk kez MAKFED Makina Zirvesi’ni ekim ayında Hangar’da düzenlemek üzere çalışmalar yürütüyoruz. Siemens ve Manus Yazılım gibi birçok firmanın etkinlikleri de burada yapılmaya devam edecek,” diye ekledi.

Makina Hangar, mühendislik ve teknoloji alanında sektörü bir araya getirerek iş birliği ve bilgi paylaşımını desteklemeye devam ediyor.