SASA Tesislerini VR İle İstanbul’da Gezdirdi

SASA, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Hometex 2024 fuarında ziyaretçilere sanal gerçeklik (VR) teknolojisiyle Adana tesislerindeki polyester üretim süreçlerini tanıttı.

Fuarda kurulan VR köşesi, ziyaretçilere Adana tesislerindeki üretim süreçlerini görsel olarak deneyimleme fırsatı sundu. Ziyaretçiler, VR gözlükleri aracılığıyla tesisleri gezerken polyester üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi edinebildiler. Ayrıca, tur sırasında elyaf üretim tesisleri ve bu yıl içinde faaliyete geçmesi planlanan PTA tesislerini de görmek mümkündü.

SASA’nın VR gezisi, Adana tesislerindeki üretim alanlarının görsel turlarının yanı sıra, ürünler ve süreçler hakkında teknik bilgiler sunarak ziyaretçilere kapsamlı bir deneyim yaşattı.

Yetkililer yakın zamanda Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Techtextil fuarında sergilenen VR sisteminin güncellenerek geliştirilmeye devam edileceğini ve gelecekteki fuarlarda da kullanılacağını açıkladılar.

Şirket, ileri akıllı otomasyon sistemleriyle tüm üretim süreçlerini yönetirken, yapay zeka uygulamalarını üretim ve yönetim alanlarında kullanmayı planlıyor.

Ayrıca, SASA, sosyal sorumluluk kapsamında polyesterin üretim ve kullanım hikayesini çeşitli teknolojiler ve iletişim araçlarıyla anlatmayı hedefliyor.