Sanayi Bölgeleri İç Anadolu’ya Taşınıyor

6 Şubat depreminin etkilediği 11 ildeki sanayi bölgeleri, deprem riskinin daha düşük olduğu Konya ve Kayseri’ye aktarılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat depreminin vurduğu 11 ildeki sanayi bölgelerinin, deprem riskinin düşük olduğu Konya ve Kayseri’ye taşınacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Süreç başlatıldı.” şeklinde konuştu. 6 Şubat’taki depremden etkilenen 11 il olan Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Elazığ’daki sanayi bölgeleri, deprem riskinin daha az olduğu illere taşınacak.

Abdulkadir Uraloğlu

Konya ve Kayseri’ye Taşınacak

Açıklama, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapıldı. Uraloğlu, 11 ilde yaşanan 6 Şubat depremlerinin, bazı arazilerin yer değiştirmesine neden olduğunu hatırlatarak, “Fay hattının üzerinden geçen yolda 3 ila 4 metre kayma meydana geldi. Binaların koordinatları artık değişti. Bu durum deprem bölgesinin tamamında görüldü. Deprem bölgelerindeki sanayi faaliyetleriyle ilgili bir çalışma sürdürülüyor.

Bu çalışma tamamlandığında, bu sorun ortadan kalkacak. Vatandaşlar, geçiş sürecinde belirli kısıtlamalarla karşılaşabilirler, ancak sonrasında özgür olacaklar. Sanayinin Anadolu’ya doğru kaydırılması düşüncesi, deprem riskinin daha düşük olduğu bölgeler yani Konya ve Kayseri üzerinde yoğunlaşıyor. Ancak bu değişiklik hemen gerçekleşebilecek bir adım değil. Ancak süreç başlatılmış durumda” şeklinde konuştu.

author avatar
Aleyna Yıldırım
Editör