Samsung ve GM Batarya için Bir Araya Geldi

Samsung SDI, ABD’de 3,5 milyar dolarlık elektrikli araç batarya fabrikası kurmak için GM ile ortaklık kurdu.

Samsung’un batarya ve elektronik malzeme üretiminden sorumlu kolu Samsung SDI, General Motors (GM) ile ABD’nin Indiana eyaletinde ortak bir elektrikli araç batarya fabrikası kuracak. 2 şirket, yıllık 27 gigavat saat üretim kapasitesine sahip olacak bu tesis için yaklaşık 3,5 milyar dolar yatırım yapacak.

İlk olarak Nisan 2023’te duyurulan bu ortak girişim, 2026’da faaliyete geçecek ve başlangıçta yıllık 30 GWh üretim kapasitesine sahip olacak şekilde planlanmıştı. Şirketler, şimdi 2027’de tam üretime geçmeyi ve genişleme planları doğrultusunda yıllık kapasiteyi 36 GWh’ye çıkarmayı hedefliyor.

GM Batarya Hücresi ve Paket Başkan Yardımcısı Kurt Kelty, ortak girişimin detaylarını Samsung SDI CEO’su ile birlikte tamamladıklarını duyurdu. Kelty, fabrikanın yıllık 36 GWh kapasiteye ulaşabileceğini ve prizmatik hücreler üreteceğini belirtti. Bu gelişmenin batarya teknolojisi portföyünü genişleteceğini ve gelecekte performans artışı ile maliyet düşüşüne katkıda bulunacağını vurguladı.

Geçen yıl GM, Indiana fabrikasında nikel açısından zengin prizmatik hücreler ve silindirik hücreler üretecek üretim hatları olacağını açıklamıştı. Ancak, benzinli modellere olan talebi göz önünde bulundurarak yıllık EV üretim tahminini düşürdü. 2024 için EV üretim tahmininin en yüksek 250,000 birim olacağını önceki tahminin ise 300,000 birim olduğunu belirtti.