Samsung, Gençleri Geleceğe Hazırlıyor

Samsung, gençleri kodlama ve programlama becerileri kazanmaya davet ettiği Innovation Campus Programı’nın yeni dönemine başvuru sürecini başlattı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye iş birliğiyle düzenlenen program, gençlere geleceğin iş dünyasında ihtiyaç duyacakları becerileri kazandırmayı hedefliyor. İlk kez 2020’de başlatılan bu girişimde, “Kodlama ve Programlama” eğitimi UNDP’nin “SDG AI Lab” uzmanları tarafından verilecek.

Eğitim İçeriği ve Hackathon

Eğitim, Python programlama dili, sıralama algoritmaları, veri görselleştirme ve veri analizi gibi konuları kapsıyor. Eğitim sonunda düzenlenecek hackathon etkinliğinde katılımcılar, ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) uygun bir alanda çözüm önerisi geliştirecek. Bu projeler kapsamında yeni bir yazılım geliştirmeleri ya da mevcut bir yazılımı iyileştirmeleri beklenecek.

Geleceğin Teknolojilerine Yatırım

Programın amacı, gençlerin yapay zeka, nesnelerin interneti ve büyük veri gibi geleceğin önemli teknolojilerinde deneyim kazanmalarını sağlamak. Bu sayede katılımcılar, Endüstri 4.0 ile şekillenen iş dünyasına uyum sağlayacak beceriler geliştirecek. Program aynı zamanda sosyal becerileri artırmaya yönelik eğitimler de sunarak, öğrencilere teorik bilgilerini pratiğe dökme imkanı sağlıyor.

2025 yılına kadar nesnelerin interneti ve yapay zeka eğitimlerinin 500 gence aktarılması hedefleniyor. Programda, depremden etkilenen gençler ve kadınlar için özel kontenjanlar ayrılıyor.

Başvuru Süreci

Programa katılmak isteyen adaylar, 24 Eylül’e kadar Samsung’un LinkedIn hesabındaki Innovation Campus sayfasından başvuru yapabilecekler. Başvuru formunu dolduran adaylar, ön değerlendirme ve çevrimiçi mülakat aşamalarını geçtikten sonra programa katılmaya hak kazanacak.

Samsung’un bu programla, gençlerin yeni nesil iş dünyasında başarılı olabilmeleri için gerekli yetkinlikleri kazanmalarını hedeflediği belirtiliyor.