Salomon’dan Engelli Kayakçılar için Özel Ekipman

Salomon‘dan bedensel engelli sporcular için özel olarak tasarlanmış kış sporları ekipmanlarını tanıttı. Protez kullanan atletler için yenilikçi çözümler sunuyor.

Kazalar, afetler, doğumsal engeller veya tümör operasyonları sonucu uzuvlarını kaybeden ampute sporcular, Salomon’un ‘Salomon Adaptive Project’ ürünüyle kış sporlarında daha özgür ve rahat hissediyor.

Salomon’un koşu ve arazi sporlarından sorumlu yöneticisi Patrick Leick’in fikriyle başlatılan proje, ampute sporcular Jerome Bernard ve Boris Ghirardi’nin katkılarıyla hayata geçti. Uzun süre tasarım ve prototipler üzerinde çalışan ekip, Salomon’un biyo-mekanik uzmanlığından yararlanarak işlevsel ve konforlu ürünler geliştirdi.

2023 yılında Salomon bünyesinde kurulan ve MaXiRace ile Sierra Zibal gibi önemli etaplarda yarışan engelli sporculardan oluşan ‘Para-Team’ Başlangıçta koşu ve arazi yürüyüşleri için tasarımlar yapan proje, kısa sürede genişleyerek Salomon’un diğer branşlarına da yayıldı ve ampute kayakçıları hedeflemeye başladı.

Protez ve elektronik destekli protezlerle uyumlu snowboard’lar, ayakkabılar ve bacak destekleri tasarlayan Salomon, engelli sporculara daha fazla erişilebilirlik sunmayı amaçlıyor.