Salesforce Ventures, Yapay Zekâ Fonunu 1 Milyar Dolara Çıkardı

Salesforce Ventures, Mart 2023’te duyurduğu 500 milyon dolarlık yapay zekâ fonuna 500 milyon dolar daha ekleyerek fonun toplam büyüklüğünü 1 milyar dolara çıkardı. İlk olarak 250 milyon dolarla yola çıkan şirket, Haziran 2023’te bu tutarı iki katına çıkarmıştı. Dreamforce teknoloji konferansı sırasında fonunu tekrar ikiye katladığını duyuran Salesforce, yapay zekâ ekosistemini büyütmeye yönelik güçlü bir adım attı.

Salesforce Ventures Başkanı John Somorjai, Forbes’a verdiği demeçte, “250 milyon doları çok hızlı harcadık. 18 ayda, 500 milyon doların tamamını harcadık” diyerek, yatırım hızlarının yüksek olduğunu belirtti. İlk 500 milyon dolar ile iki düzine yapay zekâ girişimini destekleyen VC, ek sermaye ile yeni yatırımlar yapmaya devam edeceğini açıkladı. Ancak, yeni yatırımların hangi girişimlere yapıldığı henüz paylaşılmadı.

Salesforce Ventures’ın Portföyü Genişliyor

Salesforce’un yatırım kolu olan Salesforce Ventures, bugüne kadar 27 ülkede 5 milyar dolar yatırım yaptı. Portföyünde Anthropic, Cohere, Runway, Together AI, Hugging Face ve Mistral AI gibi yüksek profilli yapay zekâ girişimleri bulunuyor. Yapay zekâ alanında büyük bir ekosistem oluşturmayı hedefleyen Salesforce Ventures, yeni girişimlerin bulut pazarında yenilikçi çözümler geliştirmesine yardımcı oluyor.

Marc Benioff’un Aktif Rolü

Salesforce Kurucusu ve CEO’su Marc Benioff, yatırım süreçlerinde aktif bir rol üstleniyor. Somorjai, Benioff’un özellikle büyük yatırımların onaylanmasında etkili olduğunu belirtti. Somorjai, “Bu teknolojiye yatırdığımız ilk 500 milyon dolar, yapay zekâ ekosistemimizde büyümeyi destekledi; geleceğin yapay zekâ liderlerini oluşturmak için şirketimiz, ortaklarımız ve müşterilerimizden edindiğimiz bilgileri birleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Geleceğin Yapay Zekâ Liderleri

Salesforce Ventures, 1 milyar dolarlık fonu ile geleceğin yapay zekâ liderlerini desteklemeye devam ediyor. Bu yatırımlar, hem bulut pazarında oyunun kurallarını değiştiren yenilikleri ölçeklendirme hem de yapay zekâ teknolojisinin iş dünyasının her alanına entegre edilmesini hızlandırma amacını taşıyor.

Salesforce Ventures, hızla büyüyen yapay zekâ ekosistemine yaptığı yatırımlarla önemli bir oyuncu haline geldi. 1 milyar dolarlık fonu ile geleceğin yapay zekâ devlerini desteklemeyi hedefleyen şirket, bu alandaki liderliğini pekiştirmeye devam ediyor.