Sabancı Holding 5 Yıllık Stratejisini Açıkladı

Sabancı Holding, 2024-2029 yıllarını kapsayan 5 yıllık stratejik planını Londra’da düzenlenen bir toplantıda uluslararası yatırımcılarla paylaştı. Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, şirketin önümüzdeki 5 yıl boyunca güçlü büyüme hedeflerine odaklanacağını belirterek, mevcut net aktif değerlerini iki katına çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

“Yatırımlarımızı 4 Ana Odakta Toplayacağız”

Alper, Sabancı Holding’in yeni yatırımlarını dört ana sektöre yoğunlaştıracaklarını vurguladı. Enerji ve iklim teknolojileri, malzeme teknolojileri, mobilite çözümleri ve dijital teknolojiler. Şirketin dinamik portföy yönetimi anlayışını koruyacağını belirten Alper, bu strateji ile küresel büyüme hedeflerine ulaşmayı planladıklarını ifade etti.

CEO Cenk Alper, yeni ekonomi odaklı büyüme stratejilerinin Sabancı Holding’in önümüzdeki yıllarda küresel oyuncu kimliğini daha da pekiştireceğini belirtti. Alper, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Dinamik portföy yönetimi anlayışımız ve yeni ekonomi odaklı küresel büyüme stratejimizle, gelecek 5 yılda mevcut net aktif değerimizi 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz.”

Sabancı Holding’in bu iddialı yol haritası, Londra’daki yatırımcıların büyük ilgisini çekti. Şirket, enerji ve dijital teknolojilerdeki öncü adımları ile sürdürülebilir büyüme ve yenilikçi çözümlerle global pazarda liderlik pozisyonunu güçlendirmeyi hedefliyor.