Rivian’ın Üst Düzey Yöneticisi Tim Fallon, Stellantis’e Geçiş Yaptı

Rivian Automotive’de Üretim Operasyonları Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Tim Fallon, Avrupalı otomobil üreticisi Stellantis’in Kuzey Amerika üretim başkanı olarak göreve başladı. Fallon, 2 Eylül’den itibaren elektrikli araçlar da dahil olmak üzere Stellantis’in Kuzey Amerika’daki üretim operasyonlarını yönetecek. Fallon, bu görevde, küresel Enjeksiyon ve Presleme Operasyonları’nın sorumluluğunu üstlenecek olan Mike Resha’nın yerini alıyor.

Üst Düzey Değişim

Fallon, Rivian’da geçirdiği sürede önemli bir rol oynadı. Kaliforniya merkezli elektrikli araç üreticisi Rivian’a 2022 yılının başında katılan Fallon, öncesinde Japon otomobil üreticisi Nissan’da yaklaşık 16 yıl boyunca çeşitli kilit pozisyonlarda görev yaptı. Fallon’un ayrılmasıyla birlikte, Rivian CEO’su RJ Scaringe, bir e-postada şirket çalışanlarına Tedarik Zinciri ve Lojistik Başkan Yardımcısı Carlo Materazzo’nun geçici olarak üretimi yöneteceğini duyurdu. Materazzo, bu süreçte Javier Varela’ya rapor verecek.

Fallon, Rivian’a katılmadan önce Nissan’da uzun yıllar çalıştı ve bu süre zarfında Canton Araç Montaj tesisinde Üretim Başkan Yardımcısı gibi önemli görevlerde bulundu. Stellantis’e katılması, otomotiv sektöründeki deneyimini ve liderlik yeteneklerini Kuzey Amerika’daki üretim operasyonlarına taşımasını sağlayacak.