Renault, The Sandbox ile Ortaklık Kurdu!

Küresel otomotiv markası Renault’un yan şirketi Renault Korea, bir Metaverse coin ile ortaklık kurdu. Ortaklık, otomobil devinin Metaverse dünyasına adım atmasını sağlayacak. Edinilen bilgilere göre iş birliği, Metaverse ve Renault’un el ele vererek bir NFT koleksiyonu geliştirmesini içeriyor. İşte detaylar…

Renault, bu Metaverse coin İle ortak oldu

Önde gelen Metaverse coin projesi olan The Sandbox, Renault ile ortaklık kurdu. Ortaklık, Fransa merkezli küresel otomobil devinin Güney Kore kolu olan Renault Korea ile yapıldı. Buna göre, iki firma The Sandbox Metaverse için bir NFT koleksiyonu dahil olmak üzere çeşitli konularda iş birliği yapacak. The Sandbox, bu şekilde kendi kullanıcılarına sanal dünyada otomobil sürme deneyimi sağlayacak.

Renault ise, kendi ürünlerini sanal dünyaya NFT teknolojisi yoluyla kazandıracak. Böylece, birçok yeni insana markasını ulaştırma ve gösterme fırsatı elde edecek. Renault Korea Motors, Pazar günü ortaklık ile ilgili bir açıklama yayınladı. Buna göre, önde gelen Metaverse coin projesi The Sandbox ile bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladığını duyurdu. Ayrıca ortaklıktan, NFT’ler aracılığıyla Renault olarak dijital bir rota çizme isteklerinin bir sonucu olarak paylaştı.

Renault Metaverse dünyasına giriş yapıyor

NFT’lere ek olarak Renault Korea, The Sandbox platformunda bulunan çeşitli markalarla da iş birliği yapacak. Bu iş birlikleri, bir pazarlama kampanyasının parçaları olarak firmaya fayda sağlayacak. Yani Renault, Metaverse’de ürünlerini pazarlamak istiyor. Metaverse coin projesi Sandbox’ın duyurusu şunları içeriyordu:

“RENAULT KOREA İLE METAVERSE DÜNYASINDA DİJİTAL OTOMOTİV DENEYİMLERİ SAĞLAMAYI İSTİYORUZ. BUNUN İÇİN YENİ ORTAKLIĞIMIZI DUYURMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ. BU YENİ İŞ BİRLİĞİMİZ İLE SANDBOX, TÜKETİCİLERE ARABALARI METAVERSE’DE DENEYİMLEMENİN YENİ YOLLARINI VERECEK. EK OLARAK METAVERSE’DE ÇEŞİTLİ MARKALARLA PAZARLAMA İŞ BİRLİKLERİNİ TEŞVİK EDİYORUZ. RENAULT İLE UZUN VADELİ BİR PAZARLAMA İŞ BİRLİĞİ ÜRETMEK İSTİYORUZ.”

SAND Fiyatı Ne Oldu?

30 Ağustos tarihinde 0,99 dolara kadar ulaşan SAND, bu seviyenin ardından düşüşe geçti. Hafta içinde 0,91 dolara kadar düşüş yaşayan Metaverse coin, Renault duyurusunun ardından yükseldi. 4 Eylül pazar günü yükseliş hareketine başlayan SAND fiyatı, 0,98 dolara kadar yükselmeyi başardı. Ancak, 5 Eylül tarihinde bu kazanımlarının bir bölümünü kaybetti.

Yazının yazıldığı sırada Sandbox’ın işlem hacmi son 24 saatte %114,58 arttı. Böylece işlem hacmi 299 milyon dolara kadar yükseldi. Bununla birlikte fiyat, son 24 saatte %2,15 düşüşle 0,94 dolara kadar geriledi. Sandbox, birçok analiste göre ilklere imza atan ve gelecek vaat eden Metaverse coin projeleri arasında yer alıyor.