Reddit, Yapay Zekâ Botlarına Karşı Güvenlik Politikasını Güncelliyor

Reddit, yapay zekâ botlarına karşı yeni önlemlerle veri güvenliğini artırmayı hedefliyor. Şirket, izinsiz veri kazıma faaliyetlerini engellemek için halka açık verilerine erişimi kısıtlayacak.

Google ve OpenAI gibi şirketlerle lisans anlaşması imzalamayan botların Reddit verilerine erişimi büyük ölçüde kısıtlanacak.

Reddit’in Hukuk Müdürü Ben Lee, konuyla ilgili “Bu, bizimle anlaşması olmayanlara Reddit verilerine erişmemeleri gerektiğini gösteren bir sinyal. Aynı zamanda kötü niyetli aktörlere, robots.txt’deki ‘izin’ kelimesinin verileri istedikleri gibi kullanabilecekleri anlamına gelmediğini de hatırlatıyor” açıklamasında bulundu.

İçerik Oluşturucuların Hakları

Reddit’in yeni politikası, içerik oluşturucuları da yakından ilgilendiriyor. Platform üzerinde paylaşılan içeriklerin izinsiz bir şekilde kullanılmasının önüne geçilmesi, içerik oluşturucuların haklarını korumaya yardımcı olacak. Böylece Reddit, kullanıcılarına daha güvenli ve adil bir ortam sunmayı hedefliyor.

Reddit’in kullanıcı verilerini koruma amacıyla yeni politikalarını sürekli olarak güncelleyerek, platformda güvenliği artırmaya devam edeceği öngörülüyor.