Quick Sigorta İştiraki Qpay Faaliyete Geçti

Quick Sigorta iştiraki Qpay, Merkez Bankası’nın onayı ve Resmî Gazete’de yayımlanan kararla elektronik para ve ödeme hizmetleri sunmaya başladı.

Qpay Nedir?

Qpay, Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında kurulan bir elektronik para kuruluşudur. Şirket, elektronik para ihracı hizmeti de dahil olmak üzere çeşitli ödeme hizmetleri sunacak.

Faaliyet izni kapsamında Qpay, ödeme hesabına para yatırılması ve çekilmesi, ödeme hesabının işletilmesi, ödeme kartı veya benzer araçlarla yapılan ödeme işlemleri, para transferleri, ödeme aracı ihraç veya kabulü, para havalesi ve fatura ödemeleri gibi hizmetler sunacak.

Maher Holding CEO’su Levent Uluçeçen, Qpay’in kullanıcılara maksimum fayda sağlamaya yönelik altyapı ve hizmetler sunacağını belirtti. Uluçeçen, “Qpay, kendi ödeme altyapıları ve ekosistemini oluşturarak Maher Holding bünyesindeki tüm hizmetlerin ve doğrudan kazanımların müşterilere sunulacağı bir platforma evrilecek” dedi. Ayrıca, yapay zekaya dayalı skorlama, dinamik kampanya yönetimi ve alternatif ödeme yöntemleri üzerine teknoloji ve inovatif yaklaşımlar geliştireceklerini vurguladı.

Qpay Genel Müdürü Onur Baran Çağlar, Qpay’in hayatın her alanına dokunan ve işlemleri kolaylaştıran bir finansal cüzdan olarak hizmet vereceğini belirtti. “Avantajlı, Anında, Yanında” sloganıyla piyasaya yenilikçi, öncül ve sürdürülebilir iş modelleri sunmayı hedeflediklerini ifade eden Çağlar, uçtan uca dijital ve sıfır karbon ayak izli süreçleriyle finansal kapsayıcılığı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.