QNB Sigorta İ.deaL Programında Yarıştı

QNB sigorta çalışanları, yenilikçi iş fikirleri için i.deaL programında yarıştı. 6 hafta boyunca fikirlerini doğrulama ve eğitimlerle desteklenme fırsatı buldu.

Türkiye’nin en büyük özel bankalarından QNB Finansbank’ın %100 iştiraki olan QNB Sigorta’nın kurum içi girişimcilik programı i.deaL’in şampiyonları belirlendi. Sigortacılık ve komşu faaliyet alanlarındaki iş fikirlerini keşfetmek ve kurum içindeki inovasyon kültürünü desteklemek için tasarlanan programın bu yıl ilki gerçekleşti. Başvuru sürecinin sonunda belirlenen finalistler, süreç boyunca QNBEYOND tarafından eğitimlerle desteklendi.

Finalist takımlar, program süresince pazar araştırması ve empatik müşteri görüşmeleri yaparak problemleri doğrulamaya çalıştılar. Elde ettikleri iç görülerle problemlere uygun çözümler tasarladılar. Problemleri daha iyi görselleştirmek ve müşteri yolculuklarını resmetmek için uzman rehberliğiyle desteklendiler. Prototiplerini oluşturan takımlar, çözümlerini çeşitli yöntemlerle test ettiler. Gelir modelleri ve rekabet analizi üzerine çalışarak yatırımcı sunumları gerçekleştirdiler. Finalistler, süreç boyunca yetkinliklerini geliştirip farklı deneyimler elde ettiler.

QNB Sigorta Genel Müdürü Pınar Kuriş,“Girişim iş birliklerinde olduğu gibi, i.deaL programımızda da QNB grubunun yaratıcı fikirlere değer katan merkezi QNBEYOND ile birlikte çalışmaktan dolayı çok mutluyuz. Kurum olarak mevcut ürün ve hizmetlerimizi mükemmelleştirmeye odaklanırken aynı zamanda sürekli olarak yeni ürünler, hizmetler ve pazarlar üzerine çalışıyoruz. Her an yeni inovasyonların ortaya çıktığı bugünün dünyasında bu şekilde çift yönlü olmayan kurumların işleri her geçen gün zorlaşıyor”

Kuriş, programı ilerleyen dönemlerde de sürdürme niyetlerini belirtti. i.deaL’in QNB Sigorta ve çalışanlarının girişimcilik potansiyelini güçlendirerek çevik iş modelleri için önemli bir güç olacağına inandığını vurguladı.

author avatar
Selin Akturk