Pringles, Çevre Dostu Ambalajını Satışa Sundu

Dünyaca ünlü cips markası Pringles, çevre dostu bir adım atarak yeni kâğıt bazlı ve geri dönüştürülebilir ambalajını İrlanda genelinde satışa sundu. Kellanova Europe ve Sonoco iş birliğiyle geliştirilen bu yeni ambalaj, markanın 2025 yılına kadar tamamen geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir ve kompostlanabilir ambalaj hedefini destekliyor.

Geçmişten Bugüne Pringles Ambalajları

Pringles, ilk kez 1960’larda çelik tabanlı bir ambalaj tasarımıyla piyasaya sürüldü. 2019 yılında İtalya’da çelik ambalajın yerini alabilecek bir alternatif denendi. 2020 yılında Birleşik Krallık’ta kâğıt bazlı bir ambalaj test edilerek çevreye duyarlı bir geçişin ilk adımları atıldı. Temmuz 2023’te, %90 oranında kâğıttan üretilen ve geri dönüştürülmüş kâğıt içerikli yeni ambalaj tasarımı resmi olarak tanıtıldı.

Geri Dönüştürülebilir ve Dayanıklı Tasarım

Pringles’ın yeni ambalajı, cipslerin 15 ay boyunca tazeliğini korumasını sağlayacak şekilde tasarlandı. Uzmanlar tarafından yapılan testler, bu ambalajın, orijinal ambalajın koruyucu özelliklerini muhafaza ettiğini ve tüketici beklentilerini karşıladığını ortaya koydu. Plastik kapağı da ayrı olarak geri dönüştürülebilen bu ambalaj, evsel geri dönüşüm kutularına ve genel kâğıt atık akışına uygun hale getirildi.

Pringles, bu yeni çevre dostu ambalajı geliştirmek için 100 milyon Euro yatırım yaptı. Ağustos 2023 itibarıyla İrlanda genelinde perakende satış noktalarında yerini alan bu ambalaj, markanın sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım olarak kabul ediliyor.