Porsche’nin İlk Elektrikli Modeli: Macan

Fransa’da düzenlenen “The Art of Dreams” sergisinde, Thomas Trum’un Porsche’ye özel olarak yarattığı sanat eserleri izleyiciyle buluştu. Porsche’nin ilk elektrikli otomobili Macan’dan ilham alan eserler büyük ilgi gördü.

Fransa’nın Hyères kentinde, Villa Noailles’da düzenlenen Design Parade Hyères festivali, bu yıl “The Art of Dreams” sergisi ile açıldı. Porsche’nin desteklediği bu sergide, Hollandalı sanatçı Thomas Trum’un Macan modelinden ilham alarak yarattığı eserler sergilendi.

Thomas Trum, Porsche’nin ilk elektrikli otomobili Macan’dan esinlenerek hazırladığı “Southern Spins” isimli akrilik tablolarıyla dikkat çekiyor. Sanatçı, büyük ölçekli ve gezici sanat eserleriyle Fransız Rivierası’nda benzersiz bir sergi deneyimi sunuyor. Etkinlik alanı olarak kullanılan sprey boyalı tenis kortu ve boyalı yüzme havuzu da serginin ilgi çekici detaylarından bazıları.

The Art of Dreams Topluluğu

Porsche’nin 2021 yılında başlattığı “The Art of Dreams” inisiyatifi, bir sanatçıyı veya kolektifi rüya motifine dayalı bir enstalasyon yaratmaya davet ediyor. Bu yılki sergide Thomas Trum’un eserleri, otomobil üreticisinin sanata olan desteğini ve yaratıcılığa verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

Porsche’nin sanata olan ilgisi, sadece araç tasarımıyla sınırlı kalmıyor. Markanın sanata yaptığı katkılar ve destekler, sanat dünyasında da büyük takdir topluyor. Thomas Trum’un “Southern Spins” tabloları ve diğer eserleri, bu desteğin en güzel örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.