Polat Enerji, Soma RES’i Avrupa’nın En Büyüğü Yapacak

Polat Enerji, Türkiye’nin yüzde 6,1’ini kapsayan 312,1 MWm ile en büyük RES‘i olan Soma’yı Avrupa’nın en büyüğü yapmayı hedefliyor.

Polat Enerji, 756,2 MWm gücüyle Türkiye’nin 6 bölgesinde rüzgar ve güneş enerjisi santralleriyle çevre dostu enerji üretiyor. Polat Enerji‘nin orta vadeli hedeflerinden biri, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 7. büyük rüzgar enerjisi santrali olan Soma RES’e yatırım yaparak Avrupa’nın en büyüğü yapmak.

Türkiye, rüzgar, güneş, jeotermal ve hidroelektrik gibi önemli kaynaklara sahip. Son 10 yılda yenilenebilir enerjinin elektrik üretimindeki payı yüzde 29’dan yüzde 42’ye yükseldi. Ulusal Eylem Planı‘na göre 2035’e kadar kurulu kapasite 189,7 GW’ye çıkacak. Bu dönemde yenilenebilir enerjinin payı yüzde 65’e, elektrik üretimindeki payı ise yüzde 55’e ulaşacak. Rüzgar ve güneş enerjisinin Türkiye’nin toplam kurulu elektrik gücünün yüzde 43,5’ini oluşturması hedefleniyor.

Hedeflerimizin ötesinde bir potansiyele sahibiz

Polat Enerji CEO’su Cem Deniz, “Ulusal planlardaki hedeflere ulaşabilmemiz için her sene rüzgarda en az 1,5 GW, güneşte en az 3,5 GW kurulu gücü devreye almamız gerekiyor. Türkiye’nin güçlü potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda, bu hedeflerin dahi üzerine çıkma imkanına sahibiz. Türkiye sadece yenilenebilir enerji üretimi ile de değil aynı zamanda yenilenebilir enerji sektörüne yönelik yerli imalat sanayinde de önemli bir aşama kaydetmiştir. Türkiye yenilenebilir enerji anlamında hem yurt içi yatırımcılar hem de yurt dışından gelecek yatırımcılar için büyük fırsatlar barındırıyor” şeklinde konuştu.