Playtika, SuperPlay’i 1,95 Milyar Dolara Satın Alıyor

Mobil oyun devi Playtika, SuperPlay’i satın alacağını duyurdu. Playtika, mobil oyun geliştiricisi SuperPlay ile büyümesini sürdürüyor.

Playtika ve SuperPlay arasında yapılan anlaşma kapsamında, Playtika, SuperPlay’i satın almak için 700 milyon dolar peşin ve şarta bağlı olarak 1,25 milyar dolar ödeme yapacak. Bu şartların tamamlanması durumunda, toplam ödeme 1,95 milyar dolara ulaşacak. SuperPlay’in bu ek ödemeyi alabilmesi için, önümüzdeki 3 yıl boyunca belirlenen mali hedefleri tutturması gerekecek.

Playtika, satın alma anlaşmasının bu yılın 4. çeyreğinde tamamlanmasını beklediğini açıkladı. 2019 yılında Playtika eski çalışanları Eyal Netzer ve Gilad Almog tarafından kurulan SuperPlay, mobil oyun stüdyosu olarak dikkat çekiyor. SuperPlay’in geliştirdiği popüler oyunlar arasında Dice Dreams ve Domino Dreams bulunuyor. Bu 2 oyun, Ağustos ayı itibarıyla günlük ortalama 1,7 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış durumda.

SuperPlay’in yatırımcıları arasında NFX, 83North, VGames, General Catalyst, Key1 Capital, O.G. Venture Partners ve Gal Ventures bulunuyor.

2021 yılında 11,4 milyar dolar değerlemeyle halka arz edilen Playtika’nın, Türkiye’de de önemli bir yatırımı olduğu belirtiliyor. Ayrıca, Playtika, 2022’de Hakan Baş’ın kurduğu mobil oyun girişimi Ace Games’e 25 milyon dolar yatırım yapmıştı.