28. Fakuma, Plastiğin Geleceğini Belirliyor

Friedrichshafen‘daki sergi salonlarında 28. Fakuma Uluslararası Plastik İşleme Ticaret Fuarı için kalan stant yerleri hızla doluyor.

Bu öncü etkinlik, yenilikçi güç ve dinamizmle birleştirilen pratik bir ticaret fuarı formatı ile döngüsel ekonomiye odaklanıyor. Ekstrüzyon teknolojisi, termoformlama ve 3D baskı alanlarında gerçekleşecek olan Fakuma etkinliğine tüm sektör 17-21 Ekim 2023 tarihlerini ayırmış durumda ve heyecanla yeni bir ivme bekliyorlar!

Plastik endüstrisi için dünya çapında önde gelen bir ticaret fuarı olan Fakuma, enjeksiyon kalıplama alanında öne çıkıyor. Ekstrüzyon teknolojisi, termoformlama ve 3D baskı sektörlerinde bir endüstri ve teknoloji barometresi olan etkinlik, bu yıl dijitalleşme, süreç otomasyonu ve enerji verimliliği gibi konulara odaklanıyor. Ticaret fuarı organizatörü ve Fakuma proje yöneticisi Annemarie Schur, “Özellikle sektörlerimiz için döngüsel ekonomi ve sürdürülebilirlik moda sözcükleri değil.” diyor.

Üreticiler ve kullanıcılar, plastik üretimini ve işlemesini mümkün olan en sürdürülebilir şekilde yapmaya odaklanıyorlar. Şirketler, güneş modülleri, e-mobility, inşaat ve teknik bileşenler, tüketici ve mobilya sektörleri gibi geniş bir endüstride olmazsa olmaz olan yüksek kaliteli, dayanıklı ve yüksek teknolojili çözümlere odaklanıyor. Projeyi yöneten kişi, “Hiçbir plastiksiz yapılamaz. Fakuma, plastiklerin son derece karmaşık konusu iklim koruma ve döngüsel ekonomiye entegre edilebileceğini ve özellikle geleceğe yönelik olduğunu bir kez daha gösterecektir.” şeklinde ifade ediyor.

Başarı faktörleri: Uygulanabilirlik, odaklanma ve süreklilik

Uluslararası ticaret fuarı Fakuma’da, enerji verimliliği, sürdürülebilirlik, geri dönüştürülebilir tasarım ve yapay zekâ tabanlı çözümler kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Fakuma’nın önemli hedeflerinden biri, plastik işleme teknolojisinin geleceğin akıllıca ağ bağlantılı fabrikasında sunulması. “Etkinlik, yüksek düzeyde pratik öneme sahip” diyen Technotrans Solutions GmbH Yönetici Direktörü Nicolai Küls, teknolojik trendlerin ve seri üretimde uygulamalarının sık sık Fakuma’da sergilendiğini belirtiyor. Bu, technotrans gibi yenilikçi ve uygulama odaklı şirketler için önemli bir argüman oluşturuyor.

Gelecek Konuları: Süreçler, Ürünler ve İş Modelleri

Fakuma’da, sayısız sürdürülebilir çözüm ve ürünün, plastiksiz mümkün olmadığı bir gerçek. Fuarda, plastiğin önemi, günlük yaşamda sahip olduğu yeri ve gelecekteki talepleri tartışılacak. Bu nedenle ticaret fuarı, yeni ürünler ve teknolojik çözümlerin sunumu ve mevcut ve gelecekteki zorluklar hakkında uzman görüşmeleri için ideal bir platform olarak anılıyor. Fakuma, gelişmiş makineler, optimize edilmiş süreçler, yeni ürünler ve ileriye dönük iş modelleri de etkinliğin odak noktası olacak.