Pinterest, Reklamcılığa Yapay Zeka Dokunuşu Getiriyor

Pinterest Presents etkinliğinde verilen bilgilere göre; Walgreens Pinterest’in üretken yapay zeka teknolojisini birden fazla kategoride 50 ürün üzerinde test etti.

Ürünlerini Pinterest’e özgü bir şekilde sergileyebildiğini belirten şirket, standart beyaz arka planlara kıyasla yapay zeka tarafından oluşturulan arka planları kullanarak yüzde elliden fazla yüksek tıklama oranı elde etti. Buna rağmen şirketin belirttiğine göre; tıklama başına maliyet de yüzde 13 daha düşük oldu. 

Pinterest’in belirttiğine göre; yapay zeka ve otomasyon özelliklerinin bir arada kullanılması, reklam verenlerin kampanyalarını yüzde 50 daha az girdi gerektirecek şekilde oluşturmalarını sağlıyor. Kullanıcılar, Pinterest Performance+’ın farklı ürünlerini karıştırıp eşleştirebiliyor. Üstelik Pinterest Performance+’da teklif verme sürecinde en yüksek değer için optimize etme özelliği de sunulacak. Böylece reklamverenler, reklamlarda yalnızca tıklama veya dönüşüm hacmi seçeneklerinin ötesine geçebilecek. 

Paylaşılan verilere göre; reklamverenler, ilk testlerde işlem başına maliyette yüzde 64’lük bir düşüş gördü. Dönüşüm oranlarında yüzde 30’luk bir artış yaşayan reklamverenler, reklam harcamalarında 1,8 kat getiri elde etti. 

Bu yeniliklere ek olarak, Pinterest, “Promosyonlar” aracını duyurdu. Promosyonlar, kullanıcılara indirimler sunuyor. Kişiselleştirilmiş Promosyonlar ve Fırsatlar reklam modülleri de Pinterest kullanıcılarına satış ve indirimlerin gösterilmesine yardımcı olacak. Bu araçlar ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Fransa, Almanya, Meksika, Brezilya ve Japonya’da reklamverenlerin talebi üzerine kullanıma sunulacak. Öte yandan dünyanın dört bir yanındaki tüm reklamverenler, Dikkate Alma, Dönüşümler veya Katalog Satışı için Performans+ kampanyalarına erişebilecek.