Özka Lastik, Büyümesini Kadın Emeğiyle Güçlendiriyor

#image_title

Özka Lastik, 30 yılı aşkın sektör deneyimi ve genişleyen satış ve dağıtım ağıyla dünya çapında büyümesini sürdürürken, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen istihdam politikalarıyla sektöre öncülük etmeyi hedefliyor.

Özka Lastik İnsan Kaynakları Müdürü Ayşegül Kırlı, kadın emeğinin büyümeye önemli katkılar sağladığını vurgulayarak üretim süreçlerinden yönetim uygulamalarına kadar kadın çalışanların değerini vurguladı. Türkiye’deki mavi yaka kadın çalışan oranının %17 olduğunu belirten Kırlı, bu konuyu bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini ve kadın istihdam oranını artırmak için üretim ekibine 25 kadın çalışanın dahil edildiğini söyledi. Bu çalışmaların kaliteden sevkiyata, kimya hazırlamadan lastik üretimine, bant yapımından çapraz kesime kadar erkek egemenliğindeki iş alanlarında gerçekleştirildiği belirtildi.

Özka Lastik olarak, kadın istihdamını her zaman yükseltme hedefinde olduklarını söyleyen Ayşegül Kırlı, “Sektörümüzde özellikle üretim kısmı daha çok erkeklerin çalışmasına elverişli gibi görünse de bu tezi yıkarak üretim kısmında 25 kadını istihdam etmeye başladık. Kimya hazırlamadan lastik yapıma, bant yapımdan çapraz kesime kadar erkek iş gücüne müsait gibi görünen işlerde çok da başarılı olan kadın çalışanlarımız olduğunu gururla söyleyebilirim. En ince ayrıntısına kadar dikkatini veren ve emek sergileyen kadın – erkek çalışanlarımızın omuz omuza emek vermesiyle bugün sektörümüzde çok güçlü bir konumdayız” diye konuştu.

yazar avatarı
Aleyna Yıldırım