OYAK Çimento’dan Kireç Üretiminde Yeni Adım

OYAK Çimento, Türkiye genelinde ve uluslararası arenada geniş bir faaliyet ağına sahip. Denizli’deki tesisinde kireç üretimine başlayan OYAK Çimento, bu adımla ürün yelpazesini genişleterek inşaat, kimya, ziraat ve çevre koruma gibi pek çok sektöre hitap etmeyi hedefliyor.

CL 80-S, CL 80-Q ve CL 90-Q Ürünleri

OYAK Çimento’nun Denizli’deki tesisinde üretilen sönmüş kalsiyum kireci CL 80-S, inşaat sektörü başta olmak üzere kimya, ilaç, ziraat ve çevre koruma alanlarında yaygın bir kullanım alanına sahip.

Bunun yanı sıra sönmemiş kalsiyum kireçleri CL 80-Q ve CL 90-Q, demir-çelik, kimya, inşaat ve endüstriyel proseslerde önemli bir role sahip. Bu ürünler aynı zamanda çevre koruma ve zirai gıda sektörlerinde de kullanılabiliyor.

Sürdürülebilirlikte Öncü

OYAK Çimento, 2024 yılında hissedarı olan TCC Group Holdings’in “Yeşil yeni altındır” sloganı ile sürdürülebilirlik çalışmalarına hız kazandırdı. Türkiye’nin ilk Net-Zero taahhüdü veren çimento şirketi olarak, karbon emisyonunu azaltan projelere imza atan OYAK Çimento, dünya genelinde 85 ülkeye ihracat yapıyor.

Ayrıca, düşük karbon ayak izine sahip kalsine kil teknolojisi ile küresel çapta sektördeki öncü rolünü sürdürüyor.

Küresel Faaliyetler

ABD, Brezilya, Romanya ve Fas gibi birçok ülkeye ihracat yapan OYAK Çimento, sadece Türkiye’de değil, uluslararası pazarda da rekabetçi bir konumda. Çimento, hazır beton ve agrega üretimi alanlarındaki faaliyetleri ile küresel bir oyuncu olarak dikkat çekiyor.