OpenAI’dan Arama Motoru SearchGPT

OpenAI, kullanıcılarına net ve ilgili kaynaklarla hızlı yanıtlar vermeyi hedefleyen yeni yapay zekâ destekli arama motoru SearchGPT’yi duyurdu.

OpenAI, kullanıcılarına hızlı ve doğru yanıtlar sunmak amacıyla geliştirdiği SearchGPT adlı arama motorunun prototipini tanıttı. Şu anda küçük bir kullanıcı grubuyla alfa testi yapılan bu yeni araç, ilerleyen zamanlarda viral sohbet robotu ChatGPT’ye entegre edilmesi planlanıyor.

Kullanıcı Dostu Arayüz

SearchGPT, kullanıcı arayüzü açısından OpenAI’ın chatbot platformu ChatGPT’ye oldukça benziyor. Kullanıcılar, bir arama yaptıklarında SearchGPT, web’den bilgi ve fotoğraflarla birlikte ilgili kaynaklara bağlantılar sunuyor. Ayrıca, kullanıcılar konuyla ilgili devam soruları sorabiliyor veya kenar çubuğunda ek olarak ilgili aramaları keşfedebiliyor.

Konum Tabanlı Arama Özellikleri

Bazı aramalar, kullanıcıların konumunu dikkate alıyor. OpenAI, SearchGPT’nin sonuçların doğruluğunu artırmak için üçüncü taraf arama sağlayıcılarıyla genel konum bilgilerini topladığını ve paylaştığını belirtiyor. Kullanıcılar, ayarlar menüsündeki bir geçiş aracılığıyla daha kesin konum bilgilerini paylaşma seçeneğine de sahip.

Hızlı ve Kolay Yanıtlar

OpenAI, yayınladığı blog yazısında “Web’de yanıt almak çok fazla çaba gerektirebilir, genellikle ilgili sonuçları almak için birden fazla deneme yapmak gerekir. Modellerimizin konuşma yeteneklerini web’den gerçek zamanlı bilgilerle geliştirerek, aradığınızı bulmanın daha hızlı ve daha kolay olabileceğine inanıyoruz” dedi.