OpenAI, TIME Dergisi ile Güçlerini Birleştirdi

OpenAI, dünyaca ünlü TIME dergisi ile önemli bir ortaklık duyurusu yaptı. Bu ortaklık, OpenAI’e TIME’ın 101 yıllık arşivine erişim imkânı tanıyacak. Böylece kullanıcıların sorularına yanıt verirken bu geniş içerik havuzundan yararlanabilecek.

TIME ise OpenAI teknolojisini kullanarak yeni ürünler geliştirecek ve bu süreçte geri bildirimlerde bulunarak, OpenAI ve ChatGPT ürünlerinde gazeteciliğin nasıl sunulabileceği konusunda fikir üretecek.

Telif Hakları Davası

OpenAI, bir yandan TIME ile yaptığı iş birliğiyle geleceğe odaklanırken, diğer yandan geçmişteki içerik kullanım uygulamaları nedeniyle hukuki bir mücadeleyle karşı karşıya.

Mother Jones’un ana kuruluşu olan Center for Investigative Reporting (CIR), OpenAI ve hissedarı Microsoft’a karşı bir dava açtı. İddialara göre OpenAI, CIR’ın içeriklerini izinsiz olarak kullandı ve bu durum telif haklarının ihlal edilmesine neden olduğunu savundu.

Şirket, TIME’ın arşivlerine erişim sağlayarak kullanıcılarına daha kapsamlı ve güvenilir bilgiler sunmayı hedeflerken, CIR tarafından açılan dava, telif hakları konusundaki hassasiyetleri bir kez daha gündeme getiriyor.

Gün geçtikçe artan teknoloji ve medya iş birliklerinin gelişiminde nasıl bir hukuki zemin oluşturulacağı merak konusu.

author avatar
Ezgi Aydoğanoğlu