OpenAI, Rockset’i Satın Aldı

OpenAI, gerçek zamanlı analitik veri tabanı Rockset‘i satın aldığını duyurdu. OpenAI, blog gönderisinde, yapay zekânın insanların ve kuruluşların verilerinden yararlanma biçimlerini dönüştürme fırsatına sahip olduğunu belirterek, “Bu nedenle, birinci sınıf veri indeksleme ve sorgulama yetenekleri sağlayan lider bir gerçek zamanlı analitik veri tabanı olan Rockset’i satın aldık” açıklamasını yayınladı.

OpenAI, Rockset’in teknolojisini mevcut ürünler arasında erişim altyapısını güçlendirmek amacıyla entegre edecek. Rockset ekibi, OpenAI’a katılacak ve bu birleşim, yapay zekâ uygulamalarının veri yönetim süreçlerini iyileştirecek.

Mevcut Rockset kullanıcıları ilk etapta bu değişimden etkilenmeyecek. Ancak, sağlanan geçiş süreci kapsamında kullanıcılar kademeli olarak Rockset’ten çıkarılacak.

Rockset Hakkında

Rockset, Venkat Venkataramani, Tudor Bosman ve Dhruba Borthakur tarafından yaklaşık 8 yıl önce kuruldu. Şirketlerin bulut ölçeğinde veri uygulamaları oluşturmasını sağlayan gerçek zamanlı bir indeksleme veri tabanı sunan girişimin yatırımcıları arasında Icon Ventures, Greylock ve Sequoia yer alıyor. Şirketin toplam yatırım miktarı ise 117,5 milyon dolara ulaşmış durumda.