OpenAI, Gelişmiş Sesli Asistanlarının Lansmanını Erteledi

OpenAI’nin geçtiğimiz ay tanıttığı ve büyük ilgi gören sesli ChatGPT asistanlarının lansmanı sonbahara ertelendi. Şirket, “Gelişmiş Ses Modu” özelliğini daha fazla iyileştirme ve geri bildirim toplama amacıyla öncelikle sınırlı bir kullanıcı grubuna sunacak.

OpenAI, X platformunda yaptığı açıklamada, modelin belirli içerikleri algılama ve reddetme yeteneğini geliştirdiğini belirtti. Ayrıca, kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve milyonlarca kullanıcıya gerçek zamanlı yanıtlar sunarken altyapıyı ölçeklendirmeye hazırlandıklarını vurguladı. Bu gelişmelerle birlikte, kullanıcıların daha güvenilir ve kaliteli bir deneyim yaşayacağına dikkat çekildi.

Scarlett Johansson İddiaları

ChatGPT, 2023’ten beri sesli yanıt verme yeteneğine sahipti ancak geçtiğimiz ay tanıtılan güncellenmiş versiyon, insan sesi kadar doğal konuşmasıyla dikkat çekti. Yeni sesler, Scarlett Johansson’ın 2013 yapımı “Her” filmindeki baştan çıkarıcı sesli asistan Samantha ile karşılaştırıldı. Tanıtımdan haftalar sonra Johansson, sesinin izinsiz kullanıldığını iddia etti ancak OpenAI bu iddiayı reddetti.

Yeni Özellikler

Yeni seslerin, Johansson’a benzeyen ses hariç, sonbaharda ücretli kullanıcılar için ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda kesin bir tarih henüz belirlenmedi. Ayrıca, sesli asistanların telefon kamerasını kullanarak çevreyi anlama özelliği de aynı döneme kadar ertelendi. OpenAI, “Kesin zaman çizelgeleri, yüksek güvenlik ve güvenilirlik standartlarımıza ulaşmamıza bağlıdır,” şeklinde açıklama yaptı.

Merakla beklenen bu gelişmiş sesli asistanlarla etkileşim kurmak isteyen kullanıcılar, biraz daha sabretmek zorunda kalacak.