Omo ve Migros’tan İşbirliği

OMO ve Migros, tüketicilerin plastik ayak izini azaltmalarına katkı sağlayacak “Yeniden Dolum Ünitesi” için güç birliği yaptı. Migros ve OMO iş birliği ile başlayan uygulama, tüketicilerin boş OMO sıvı deterjan şişelerini mağazada doldurup yeniden kullanmasını sağlıyor.

Ataşehir MMM Migros mağazasına kurulan OMO Yeniden Dolum Ünitesi’nde OMO’nun beyazlar ve renkliler için sıvı deterjanları (OMO Sıvı Active Fresh ve OMO Sıvı Color), müşterilerin yanında getirdikleri aynı ürünün boş şişesine doldurulabiliyor.

Aynı deterjan şişesini tekrar tekrar kullanarak yeni ambalaj üretiminin önüne geçen ve kendi plastik ayak izini azaltan tüketiciler, raftaki ürüne kıyasla yeniden doldurulan ürüne daha uygun fiyata sahip oluyor.

Yeniden Dolum Ünitesi Nasıl Kullanılabilir?

Daha önce kullandıkları ürünün boşalan şişesini getiren tüketiciler, şişenin barkodunu dolum ünitesinde okuttuğunda şişenin büyüklüğü tespit ediliyor ve şişenin alacağı miktardaki ürün yeniden dolduruluyor.

910 ml, 1690 ml ve 1950 ml’lik üç farklı dolum seçeneği olan ünite, işlem bittiğinde şişe için yeni bir barkod veriyor ve ödeme bu barkod ile gerçekleştiriliyor. Sistemi denemek isteyen ancak yanında şişesi olmayan müşteriler ise dolum ünitelerinde bir süreliğine kısıtlı sayıda bulundurulacak küçük boy (910 ml) şişelerden faydalanabiliyor.