Nio: Güneş Enerjili Batarya İstasyonu Devrede

Çinli elektrikli araç üreticisi Nio, güneş panelli yeni nesil batarya değişim istasyonu Power Swap Station 4.0’ı kullanıma sundu.

Nio, yeni nesil batarya değişim istasyonu olan Power Swap Station 4.0’ı resmî olarak kullanıma sunduğunu duyurdu. 13 Haziran 2024’te ilk partisi hizmete giren Nio Power Swap Station 4.0, dördüncü nesil teknolojiye sahip olup, birden fazla marka ve farklı araç modelleri için otomatik akü değişimini destekliyor. Nio, ONVO ve tüm akü değiştirme stratejik ortakları, gaz yakıt ikmalinden daha uygun ve kapsamlı bir şekilde yükseltilmiş bir akü değiştirme deneyimi sunan bu yeni istasyonlara erişim sağlayabilecekler.

İstasyona giren sürücüler, yalnızca aracın ekranına dokunarak otomobillerinin batarya paketini tamamen şarj olmuş başka bir bataryayla değiştirebilecekler. İstasyonların üzerinde 60 metrekarelik güneş panelleri yer alıyor. Robotik kollarla donatılan istasyon, batarya değişimini 144 saniyede tamamlıyor. Böylece değişim hızı, bir önceki nesle göre yüzde 22 artırılıyor. Farklı marka ve araç modelleriyle uyumlu olan istasyonlar, günde 480 batarya değişimi yapabiliyor. Nio’nun hâlihazırda Çin’de 22 bin 633 şarj istasyonu ve 2 bin 432 batarya değişim istasyonu bulunuyor.