Nike’tan Yüksek Enflasyona Karşı Hamle

Nike, yüksek enflasyon ve artan rekabetin etkisiyle düşen satışlarını, uygun fiyatlı yeni bir ayakkabı koleksiyonuyla toparlamayı hedefliyor.

Spor giyim devi Nike, yüksek enflasyon ve artan rekabet nedeniyle son çeyrek raporunda paylaştığı düşüşün ardından satışlarını artırmak için yeni stratejiler geliştirmeye çalışıyor. Hisselerinde yüzde 20’lik bir değer kaybı yaşayan marka, şimdi de uygun fiyatlı ayakkabı koleksiyonuyla bu düşüşü telafi etmeyi amaçlıyor.

100 Dolar ve Altı Ayakkabı Koleksiyonu

Nike, yeni ayakkabı koleksiyonunu dünya genelinde 100 dolar ve altı fiyat etiketleriyle satışa sunmayı planlıyor. Bu hamle, markanın fiyatlarını rakiplerine kıyasla yüksek tutma stratejisinden bir sapma olarak dikkat çekiyor. Örneğin, Nike’ın popüler modeli Air Jordan 1’in fiyatları bazı satış kanallarında 200 dolara kadar çıkarken, rakip marka adidas’ın Samba ve Gazelle modelleri 100-120 dolar aralığında satışa sunuluyor.

GlobalData analisti Neil Saunders ise Nike’ın uygun fiyatlı bir seri lanse etme planını, “Bu muhtemelen fiyata daha duyarlı tüketicileri güvence altına almak için bir teklif” şeklinde yorumlarken, markanın esas sorununun inovasyon eksikliği olduğunu ifade ediyor.