MilkApp, Mobil Süt Analizi için Founder One’dan Yatırım Aldı

Süt ürünleri kalitesini izlemek ve hammaddeyi korumak için analiz cihazı geliştiren MilkApp, Founder One’dan yatırım aldı.

MilkApp’ın Mart 2023’te 1.6 milyon TL hedefle başladığı paya dayalı kitle fonlama turunda 2.8 milyon TL fon toplayarak hedefini %175 oranında aşmasıydı. İlk yatırım turunu kitle fonlamayla gerçekleştiren girişime, ikinci turunda Türkiye’nin en aktif fonlarından biri olan Founder One, Sina Afra’nın liderliğinde yatırım yaptı.

MilkApp, süt ve süt ürünleri üreten mandıralar, çiftlikler, çiftçiler, süt toplama kooperatifleri ve süt birlikleri için yerinde analiz ve uzun dönem raporlama odaklı yazılım ve donanımlar geliştiriyor. Bu sistem, sütün verimliliğini ve kalitesini ölçerek usulsüzlüklerin önüne geçiyor ve tedarikçilere ile tüketicilere izlenebilir gıda alım satım imkanı sunuyor.

Kolay entegrasyonu sayesinde, personel gereksinimi olmadan ek iş yükü oluşturmayarak mevcut süreçleri uzatmadan çalışıyor. Periyodik bakımlar dışında kalibrasyon ve bakım gerektirmeyen uzun ömürlü bir kullanım sunuyor.

MilkApp, gıda arz güvenliğinde süt ürünlerinde yenilikçi bir adım atarak, sütün toplanmasından son tüketiciye kadar olan süreci blok zinciri ile kaydediyor. Kendi markasıyla perakende satışını gerçekleştirdiği süt ürünlerinin bu yolculuğunu karekod aracılığıyla tüketicilere sunuyor.

MilkApp, elde ettiği başarılar ve büyüme potansiyeli sayesinde daha fazla yatırımcıyı projeye dahil etmek amacıyla Fonbulucu kitlesel fonlama platformu üzerinden yeniden yatırıma açılmıştır.

Önümüzdeki üç yıl içinde süt istatistikleriyle bölgesel yatırımlara katkı sağlamayı hedefleyen MilkApp, pazarda %20’lik pay hedefi doğrultusunda yerel bir servis ağı kurarak ek gelir elde etmeyi planlıyor. Ayrıca, Süt ve Süt Ürünleri kategorisinde zincir marketlerde yer alarak markasının bilinirliğini perakende sektöründe de artırmayı amaçlıyor.