Migros, Gelecek Nesiller için Denizleri Koruyor

Migros, denizlerimizde bulunan 530’dan fazla türün sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla, İyi Tarım Uygulamaları (İTU) sertifikalı balık üretimini destekliyor.

Çiftlik balıklarında “İyi Tarım Uygulamalı” sertifika sayısını artıran Migros, su ürünleri avcılığında da standartların geliştirilmesi için çalışıyor. Bu girişim, balık stoklarının korunması, deniz kirliliğinin önlenmesi ve balıkçıların refahının artırılmasını hedefliyor.

Migros, sürdürülebilir deniz avcılığı projeleri ve saha çalışmaları ile balıkçılık yöntemlerini iyileştirirken, tüm çiftlik balıklarının İTU sertifikalı olmasını hedefliyor. Ayrıca şirket müşterilerine taze, sağlıklı ve güvenilir balık ürünleri sunarak ülkede kişi başına düşen balık tüketimini artırmayı da hedefliyor.

Migros, “Sürdürülebilir Deniz Avcılığı Gelişim Projesi” kapsamında, balıkçılık yöntemlerini iyileştirerek gıda güvenliği, yasal düzenlemeler, hijyen ve iş sağlığı gibi kritik alanlarda yeni standartlar belirlemeye yönelik adımlar atıyor. Proje, ilk olarak Adana Karataş’ta hayata geçirilirken, uygulamanın Türkiye genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Migros Kalite ve Çevre Yönetimi Direktörü Dr. Hülya Günay, yaptıkları açıklamada, tüketicilere daima taze, sağlıklı ve güvenilir deniz ürünleri sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Günay, Türkiye’deki 530’dan fazla balık türünün korunmasına katkı sağlamak amacıyla, sürdürülebilir su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliği konusunda öncü bir rol üstlendiklerini belirtti.

Günay, “İTU sertifikalı balıklarla, hem denizlerimizin sürdürülebilirliğini destekliyor hem de balıkçılarımızın refahını gözetiyoruz. Tüketicilerimize güvenilir ve taze ürünler sunarken, balık stoklarını koruma ve deniz kirliliğini önleme konusunda da kararlıyız” dedi.