Microsoft’tan İtalya’ya Dev Yatırım

Teknoloji devi Microsoft, İtalya’daki dijital altyapıyı güçlendirmek için 4.8 milyar dolar (4.3 milyar euro) yatırım yapma kararı aldı. Yapay zekâ ve bulut teknolojilerindeki bu dev yatırım, Microsoft’un bugüne kadar İtalya pazarına yapmış olduğu en büyük bütçeli yatırım olacak. ItalyNorth olarak adlandırılan yeni bulut bölgesi, Avrupa’nın en büyük veri merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor.

Brad Smith ve Giorgia Meloni Roma’da Bir Araya Geldi

Microsoft Başkanı Brad Smith ile İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, geçtiğimiz günlerde Roma’da bir araya geldi. Görüşme sonrası Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada Meloni, Akdeniz bölgesindeki dijital rolünü güçlendirecek bu yatırım planını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Bu yatırım, Microsoft’un Eylül ayında Brezilya ve Meksika için açıkladığı büyük yatırımları takip ediyor. Şirket, Brezilya için 2.7 milyar dolar, Meksika için ise 1.3 milyar dolar yatırım planı açıklamıştı.

BlackRock ile Ortak Dijital Yatırım Fonları Genişliyor

Başbakan Meloni, pazartesi günü ayrıca ABD’nin yatırım devi BlackRock’ın CEO’su Larry Fink ile bir araya geldi. Görüşmenin odağında veri merkezleri ve enerji altyapısına yönelik yatırımlar vardı. Eylül ayında Microsoft ile birlikte 30 milyar dolarlık bir fon oluşturan BlackRock, yapay zekanın yaygınlaşmasıyla birlikte bilgi işlem gücüne olan talebi karşılamayı hedefliyor. Bu fon, AI teknolojilerinin daha da gelişmesi ve küresel çapta yayılması için kritik bir adım olarak görülüyor.