Microsoft, Karbon Giderme Anlaşması İmzaladı

Microsoft ve re.green, Brezilya’daki ağaçlandırma projeleri için büyük karbon giderme anlaşması imzaladı. 15 yılda 3 milyon ton karbon kredisi alınacak.

Mombak ile yapılan 1,5 milyon ton alım anlaşmasının ardından, Microsoft’un ikinci büyük ölçekli Brezilya yeniden ağaçlandırma odaklı karbon giderme anlaşması duyuruldu. Bu, şirketin karbon giderme portföyünü güçlendirerek 2030’a kadar karbon negatif olma hedefine katkı sağlıyor. Microsoft, sera gazı ayak izini azaltma stratejisi izlediğini vurgulasa da, son aylarda karbon giderme pazarına katılmak için geniş bir teknoloji yelpazesini kapsayan anlaşmalar yaptığını açıkladı. Bu, doğrudan hava yakalama, okyanus bazlı karbon giderme ve biyokömür projelerini içeriyor. Şirket, İsveç enerji şirketi Stockholm Exergi‘den dünya çapında şimdiye kadar yapılmış en büyük karbon giderme anlaşmasını imzaladı.

Rio de Janeiro merkezli re.green, Amazon ve Atlantik ormanlarındaki bozulmuş araziyi restore ederek yılda 15 milyon ton karbon yakalamayı ve yerel toplulukları güçlendirmeyi hedefliyor. Şirket, mekansal analiz teknolojisi kullanarak arazileri seçiyor, yerel türlere dayalı restorasyon modelleri uyguluyor. ve yerel toplulukları projeye dahil ediyor.

Microsoft iş birliği, re.green’in en büyük karbon giderme girişimi olup, 16.000 hektardan fazla mera alanını restore etmeyi, Brezilya’daki ormansızlaştırılmış biyomlara en az 10,7 milyon ağaç dikmeyi hedefliyor. Projeler, yerli türlerin korunması ve iş gücü gelişimi üzerine odaklanıyor. projelerin ilerlemesini uzaktan algılama ve bulut tabanlı analitikle izleyerek doğrulayacak.

re.green CEO’su Thiago Picolo : “Microsoft’un karbon giderme programını, küresel bir referans ve bilimsel ilerlemede lider olarak görüyoruz. Bu işbirliği, Brezilya’da büyüme potansiyeline sahip olduğumuzun bir kanıtıdır. Ek ortaklıklar kurmaya kararlıyız.”