Microsoft, Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık Departmanını Kapatma Kararı Aldı

Microsoft’un Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık (DEI) departmanını kapatma kararı, teknoloji dünyasında geniş yankı uyandırdı.

Microsoft, Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık (DEI) departmanını kapatma kararı aldı. Bu karar, teknoloji dünyasında tartışma yarattı. Business Insider tarafından bildirilen karar IGN tarafından doğrulandı.

DEI Programları

E-postada, DEI programlarının sadece Microsoft’ta değil, tüm iş dünyasında tehlikede olduğu vurgulandı. Çeşitli şirketlerin 2020’de George Floyd’un öldürülmesi sonrasında başlattığı 3-5 yıllık stratejik taahhütlerin artık iş açısından kritik görülmediği belirtildi.

Microsoft, son dört yılda çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık programlarına büyük yatırımlar yaptı. 2020’de George Floyd’un öldürülmesi ve ardından gelen Black Lives Matter protestolarının etkisiyle, Microsoft “ırksal eşitlik girişimi” başlatarak temsil oranını artırmayı ve çeşitlilik için ek 150 milyon dolar yatırım yapmayı taahhüt etmişti. Ayrıca, 2025 yılına kadar ABD’deki Afrika kökenli Amerikalı liderlerin sayısını ikiye katlamayı hedeflemişti.

Microsoft’un DEI ekibinin kapatılması, sektör genelinde bir trendin işareti olabilir. Son yıllarda Google ve Meta gibi diğer teknoloji devleri de 2020’de başlattıkları DEI programlarında önemli kesintilere gitmeye başladı. Bu yılın başında, Microsoft video oyun bölümlerinden 1,900 kişiyi işten çıkardı ve Tango Gameworks ile Arkane Austin’i kapattı. Geçen yıl ise şirket genelinde 10,000’den fazla çalışan işten çıkarıldı.

“Çeşitlilik ve kapsayıcılık taahhütlerimiz değişmedi”

Microsoft sözcüsü Jeff Jones, Business Wire’a yaptığı açıklamada, şirketin çeşitlilik ve kapsayıcılık taahhütlerinin değişmediğini ve bu konudaki çalışmalarının süreceğini vurguladı. Ancak, DEI ekibinin kapatılması, Microsoft’un bu alandaki stratejisinin değişip değişmediği konusunda soru işaretleri yaratıyor.