Meta’nın Yeni Platformu Threads, Twitter’a Rakip Oldu

Instagram tarafından desteklenen metin tabanlı uygulama Threads, Twitter‘a rakip olarak piyasaya sürüldü. Bu uygulama, Meta‘nın merkeziyetsiz sosyal ağ yaklaşımının ilk ürünü olarak karşımıza çıkıyor.

Instagram CEO’su Adam Mosseri tarafından “denemeye değer riskli bir bahis” olarak tanımlanan Threads, Instagram’ın alt uygulaması olarak çalışıyor. Uygulama, Twitter’a benzer metin tabanlı bir sosyal ağ uygulaması olarak dikkat çekiyor.

Zuckerberg, platforma 4 saat içinde 5 milyondan fazla kişinin katıldığını duyurdu. Bu platformda, 500 karakterlik bir açıklama ile bağlantılar, fotoğraflar ve beş dakikadan daha uzun videolar paylaşılabiliyor. Threads, aynı anda 100 ülkede kullanıma sunuldu; ancak Avrupa Birliği ülkelerindeki kullanıcılara kapalı kaldı. Bunun sebebi ise AB’nin düzenlemeleri.

Threads kullanmak için Instagram’a üye olmak zorunda değilsiniz

Threads hesabı açmak için Instagram üyeliği zorunlu değil. Yani Instagram hesabı olmayan kullanıcılar, yeni bir hesap oluşturarak Threads’e kaydolabilirler. Threads kullanıcıları, ayrıca metin tabanlı uygulama ile Instagram arasında geçiş yapabilirler. Konu başlıklarındaki gönderiler, bir kullanıcının Instagram hikayesinde veya profilinde paylaşılabilecek. Ayrıca akış içeriği Instagram’ın takip edilen kişileri öneren algoritmasına benzer şekilde olacak.

Threads, AB ülkeleri dışında iOS ve Android için 100’den fazla ülkede erken erişime açıldı. Ancak şu anda aktif bir web sitesi mevcut değil.