Metal İşleme Makinası Nedir?

Hemen herkesin evinde, iş yerinde, fabrikalarda, mahallede ve sokakta kısacası her yerde metal malzemeden üretilmiş pek çok farklı ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler mutlaka bir işletmede çalışanlar tarafından ekip ve ekipmanlar kullanılarak yapılmıştır. Bunun için kullanılan cihazlara metal işleme makinesi denir.

Mobilyaların bazı kısımlarında, tezgahlarda, makinalarda, büyük araçlarda kesinlikle metaller kullanılmaktadır. Kullanım yapılan bu metallerde pek çok farklı işlemler uygulanmaktadır. Metal işleme makineleri fabrikaların tezgahlarında tercih edilmekte ve metalin şeklinde önemli değişiklikler yapmaktadır. Bu makinalar bükme grubu makinalar, kesme grubu makinalar ve delme grubu makinalar olarak üç ana kategori altında toplanmaktadır. Bu kategorilerin alt gruplarında farklı ekip ve ekipmanlar bulunmaktadır. Mesela torna, freze, matkap gibi ekipmanlar.

Metal işleme Makinası

Son dönemlerde ilerleyen sanayi teknolojileri ve çağın gerisinde kalmama mecburiyeti önümüze aşmamız gereken hedefler çıkarmıştır. Ülkemiz hem makine imalatı hem ağır sanayi imalatı hem günlük kullanım araç gereç imalatı gerçekleştirerek maksimum hedefleri yakalamıştır. Bu durum dışa bağımlılığımızı minimuma düşürerek kendi imalatımızı kendimiz yapma alanında başarılı olduğumuzu ispatlamaktadır.

Metal İşleme Makineleri Nelerdir?

  • Torna Makinaları
  • Frezeler
  • Şerit Testere Makinaları
  • Matkaplar
  • Daire Metal Kesme
  • Metal İşleme Makinaları
  • Zımparalama ve Kaynak Makinası

Metal işleme Teknikleri Nelerdir?

Metal işleme teknikleri genel olarak, şekillendirme, kesme ve birleştirme gibi birbirini takip eden gruplar halindedir. Bu grupların her biri farklı işlem süreçleri barındırır. Bu süreçlerden önce, talep edilen bitmiş ürüne bağlı olarak, metal planlanmalı ve ölçümü yapılmalıdır.