Meta Ve Ray-Ban Akıllı Gözlüğünü Tanıttı

Meta, ikinci nesil akıllı gözlüğünü duyurdu. Meta Ray-Ban Smart Glasses, canlı yayın yapabilme özelliği, 12MP ultra geniş açılı kamera ve daha uzun pil ömrü gibi etkileyici özelliklere sahip.

Meta, Ray-Ban işbirliğiyle ilk akıllı gözlüğünü 2021’de piyasaya sürmüştü. 27 Eylül’deki etkinlikte, Ray-Ban Meta Smart Glasses adıyla ikinci model tanıtıldı. Meta, bu yeni modelde hem tasarımı temelden değiştirdiklerini hem de daha önce akıllı gözlüklerde görülmemiş yeni özellikler eklediklerini belirtiyor.

Ray-Ban Meta Smart Glasses ile artık kullanıcılar videoyu doğrudan Instagram ve Facebook’ta canlı olarak yayınlayabiliyorlar. Bu özellik, bir akıllı gözlükte ilk kez karşımıza çıkıyor ve içerik üreticileri ile sosyal medya kullanıcıları için oldukça faydalı bir özellik olarak öne çıkıyor.

Gözlük, bu amaç için tasarlanmış olan 1080p 60fps video kaydına izin veren 12MP ultra geniş açılı kameraya sahip. Ayrıca, 32GB dahili depolama alanına sahip, bu da 500 fotoğraf veya 30 saniyelik 100 video gibi içeriklerin depolama kapasitesini temsil ediyor. Kaydedilen videolar ve çekilen fotoğraflar, Meta View uygulaması aracılığıyla senkronize ediliyor. Bu sayede kullanıcılar, gözlükle çektikleri her şeyi diledikleri uygulamada kolayca paylaşabilecekler.

Snadpragon AR1 Gen 1 işlemciden güç alan yeni Meta akıllı gözlük, IPX4 sertifikasına sahip olmasıyla hafif su sıçramalarına dayanıklı. İlk nesle göre %50 daha yüksek ses, daha iyi netlik ve daha derin baslar sunuyor. Sesin dışarıdan mümkün olduğunca az duyulması ve daha sürükleyici dinleme deneyimi için yön duyarlı ses eklenmiş. Şarj için de kullanılan gözlük kabı biraz küçültülmüş ve daha hafif hale getirilmiş. Gözlük kutusu sekiz kez şarj edebiliyor. 36 saatlik maksimum pil ömrünün sonunda USB-C kabloyla şarj etmek gerekiyor.

Ray-Ban Meta Smart Glasses ne zaman çıkacak?

Ray-Ban Meta Smart Glasses, klasik Wayfarer tasarımıyla sunulmakta ve yeni renk seçeneklerinin yanı sıra şeffaf bir seçeneği de bulunmakta. Kullanıcılar, güneş ışığı, polarize, şeffaf, geçişli gibi çeşitli lens seçenekleri arasından tercih yapabilirler. Gözlük, şu an için Meta ve Ray-Ban web siteleri üzerinden ön siparişe açılmış durumda. Gözlüğün fiyatı 299 dolar olarak belirlenmiş olup, 17 Ekim tarihinden itibaren Amerika, Kanada, Avustralya ve Avrupa’nın genelinde satışa sunulacak.

yazar avatarı
Aleyna Yıldırım