Meriç Ovası’ndaki Modern Sulama Projesi Tamamlandı

Edirne’de Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tamamlanan ‘Edirne Meriç Sulaması’ Projesi, 78 bin dekar tarım arazisini modern sulamaya kazandırdı.

Kentin verimli topraklarını sulayacak proje için 3 yıl önce çalışmalar başlatıldı. Ekipler, proje çerçevesinde 260 kilometre uzunluğunda boru hattı döşeyerek suyun ulaşacağı her tarla için su alma noktaları kurdu.

Üyüklütatar ve Doyran köylerine 2 pompa istasyonu kuruldu. Bu istasyonlar sayesinde tonlarca metreküp nehir suyu, kapalı sistem sulama ile tarlalara aktarılacak.

DSİ’nin kentteki en büyük sulama yatırımlarından biri olan projede, pompa istasyonlarındaki düzenlemelerin tamamlanmasıyla 2025’te üreticiler suyu kullanmaya başlayacak.

Üyüklütatar köyü üreticisi Vahdettin Tüfekçi, sulu tarım sayesinde üretim kapasitelerinin artacağını belirtti.

Tüfekçi, ‘Harika bir proje. Her tarlaya su getirildi. Gelecek yıl sulama imkanından yararlanacağız. Köyümüzde yer altı suyu kullanıyorduk, ancak kuyulardaki su seviyesi düşmeye başladı; bu proje çok gerekliydi. Çeltik fazla su istiyor, bunu kullanınca göreceğiz; fakat diğer mahsullerde %100 katkı sağlayacak‘ dedi.