Memotive, 4 Milyon Dolar Değerleme ile Yatırım Aldı

Türkiye merkezli insan kaynakları ve idari işler dijitalleştirme platformu Memotive, Arz Portföy’den yatırım aldı. Memotive’in değerlemesi 4 milyon dolar olarak açıklanırken, yatırım tutarı kamuoyuyla paylaşılmadı. 2021 yılında kurulan Memotive, iş gücü yönetimi ve çalışan deneyimini dijital çözümlerle iyileştirmeyi hedefliyor.

Çalışan Deneyimini İyileştiren Dijital Platform

Memotive, şirketler için çalışan deneyimini ve verimliliği artırmaya odaklanan bir platform olarak dikkat çekiyor. Platform, servis planlaması, vardiya yönetimi, şirket araçları yönetimi ve iş üniforması teslimi gibi süreçleri dijital olarak tek bir çatı altında topluyor. Ayrıca, işverenler aynı mobil uygulama üzerinden duyuru, anlık bildirim ve kutlama mesajları gibi şirket içi iletişim faaliyetlerini de yönetebiliyor.

Global Açılım Hedefiyle Yola Devam

Memotive’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Duygu Aynur, aldıkları yatırımın şirketin global açılım hedeflerini hızlandıracağını belirtti. Aynur, bu yeni yatırım turunun Memotive’in vizyonunu genişletmek adına kritik bir adım olduğunu vurguladı. Girişim, 2025 yılında global pazara açılmayı planlarken, Türkiye’deki operasyonlarını güçlendirmeye devam edecek.

Arz Portföy Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Murat Onuk, dijital dönüşümün iş gücü yönetimi ve verimliliği artırma noktasında büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. Onuk, Arz Portföy’ün, çalışan odaklı dijital çözümler sunan girişimlere yatırım yapmaya devam edeceğini söyledi.