MediaMarkt’tan Görme Engellilere Özel Erişim

MediaMarkt, İstanbul’daki tüm mağazalarını görme engelli ziyaretçiler için daha erişilebilir hale getirerek, alışveriş deneyimini iyileştirdi.

MediaMarkt, yapay zeka teknolojisiyle görme engelli bireylere yönelik sesli destek çözümleri sunan BlindLook ile yaptığı uzun soluklu işbirliğini genişletti.

İşbirliği kapsamında, MediaMarkt’ın mağaza bazında hazırladığı erişilebilirlik raporları BlindLook tarafından işlenerek görme engelli ziyaretçiler için sesli yönergelere dönüştürüldü. Ardından, İstanbul’daki 10 pilot mağazada BlindLook deneyimini başlatan MediaMarkt, bu adımı bir ileriye taşıyarak, İstanbul’daki 29 mağazasının tamamında bu deneyimi uygulamaya başladı.

BlindLook deneyimi ile MediaMarkt’ın İstanbul’daki mağazalarını ziyaret eden görme engelli tüketiciler, sesli yönergeler sayesinde istedikleri reyonlara daha kolay ulaşabilecek. MediaMarkt’ın mobil uygulamaları ve web sitesinde de görme engelli kullanıcılar için BlindLook’un yapay zeka tabanlı sesli simülasyon desteği halihazırda sunuluyor.

BlindLook deneyimi İstanbul’daki tüm MediaMarkt mağazalarına genişletilerek, satış kanallarını görme engelli tüketiciler için daha kapsayıcı hale getirdi.