MediaMarkt, 14.230 Ürünü Yenileyip Satışa Sundu

MediaMarkt Türkiye, 100 binden fazla kullanılmış cihazı geri alarak 14.230 ürünü yenileyip müşterilere yeniden sundu.

İkinci el telefonlardan farklı olarak, 12 aylık garanti ve TSE sertifikasıyla sunulan yenilenmiş telefonlar, uygun fiyat avantajı sağlayarak sürdürülebilir bir alternatif olarak öne çıkıyor. Yenilenmiş telefonların hijyen bakımı ve profesyonel bakımları, 1 yıl garanti, adil fiyatlandırma, işlevsel kontrol ve iade hakkı, tüketicileri yenilenmiş telefonlara yönlendiriyor.

Telefonların üzerindeki karekod ile yapılan işlemler BTK sayfasında detaylı şekilde görülebilir. Yenilenmiş telefonlar, sıfır cihazlardan farklı olarak 12 aya kadar taksit imkanı ve düşük, %1 vergi oranıyla sunuluyor. Bu telefonlar, önceki sahiplerinden alınarak yetkili Yenileme Merkezleri’nde varsa bozuk parçaları orijinal veya eşdeğer parçalarla değiştirilip fabrika ayarlarına döndürülerek yeniden satışa sunulan cihazlardır. Yenilenme sürecinde, cihazın temel özellikleri referanslı testlere tabi tutulur. Performansı olumsuz etkileyen yazılımlar tespit edilip düzenlenir, böylece yüksek performanslı telefonlar elde edilir.

MediaMarkt Türkiye, 100 binden fazla kullanılmış cihazı geri alarak 14.230 yenilenmiş ürünü tüketicilere sundu. Yenilenmiş cep telefonları, sıfır cihazlara göre yüzde 96,4 daha düşük karbondioksit eşdeğeri salımına sahip.

Karbon ayak izini azaltmanın yanı sıra, yenilenmiş cep telefonları, altın, gümüş, bakır gibi metallerin talebini azaltarak madencilik faaliyetlerinin çevresel etkisini azaltmaya yardımcı oluyor. Bir milyon cep telefonunun geri dönüştürülmesiyle yaklaşık 24 kg altın, 16.000 kg bakır, 350 kg gümüş ve 15 kg paladyum geri kazanılıyor veya 185 hanenin bir yıl boyunca enerji tasarrufu yapılabiliyor.

MediaMarkt’ın Türkiye’deki 98 mağazası ve internet sitesinde, Apple ve Samsung markalarının yenilenmiş telefon modelleri ‘Mükemmel’ (G1) ve ‘Çok İyi’ (G2) statüsüyle sertifikalandırıldı.